Arbitrii de fotbal, intre cei mai bine platiti romani

Duminica, 07 August 2011, ora 15:40
2564 citiri
Arbitrii de fotbal, intre cei mai bine platiti romani

Raportat la unitatea de timp in care-si desfasoara treaba, cei desemnati sa imparta dreptatea pe gazoanele "sportului rege" autohton, dar in special cei cu prestatii in Liga lui Mitica, au toate motivele sa fie mai mult decat multumiti de banii pe care-i primesc oficial. Chiar sunt "boieri", de invidiat din acest punct de vedere.

Baremurile de arbitraj aprobate de Comitetul Eecutiv al FRF, in functie de esalon competitional, trec cu mult de media a ce castiga obisnuit lefegii de rand, intr-un fel sfidand legile oricarei asa zise austeritati a momentului.

De pilda, un fluieras de "A" baga in buzunar dupa un singur joc, oricum l-ar duce la capat, aproape cat salariul lunar al unui ministru sau parlamentar. Mai ca fac concurenta, la acest capitol, manelistilor de top.

Iata, concret, ce bani primesc unii dintre ai nostri "cavaleri", in functie de liga, pentru un singur meci oficial arbitrat:

Liga 1

Arbitru de centru - 5.340 lei (53.400.000 lei vechi)

Arbitru asistent - 3.560 lei

Arbitru rezerva - 1.334 lei

Observator FRF - 1.649

Liga 2

Arbitru de centru - 1.500 lei

Arbitru asistent - 1.250 lei

Arbitru rezerva - 240 lei

Observator FRF - 1.150 LEI

Liga 3

Arbitru de centru - 815 lei

Arbitru asistent - 635 lei

Observator FRF - 575 lei

Sumele de mai sus sunt brute, iar la jocurile din esaloanele doi si trei cluburile organizatoare, asigura brigazilor, pe langa cuantumul baremului respectiv, transportul si cazarea.

Facand un calcul simplu, un arbitru roman din prima categorie valorica poate castiga, lejer, intr-o luna de sezon, cel putin 3.000 de euro curati (la o medie de trei delegari), adica simtitor mai mult decat seful statului intr-o aceeasi perioada calendaristica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#baremuri arbitraje, #arbitri romani de top, #scandaluri arbitri fotbal , #arbitri