Un antrenor român prezent la Cupa Africii pe Națiuni. Cine este și ce națională va pregăti

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 15:58
2504 citiri
Un antrenor român prezent la Cupa Africii pe Națiuni. Cine este și ce națională va pregăti
Mario Marinică cu șeful fotbalului din Malawi. Foto: Facebook / Football Association of Malawi

Tehnicianul Mario Marinică va conduce Malawi la Cupa Africii pe Naţiuni, după ce asociaţia de fotbal a ţării (Fam) şi-a reorganizat configuraţia tehnică, informează BBC.

Românul a fost numit de Fam pe un contract de trei ani în funcţia de director tehnic al echipei naţionale luna trecută.

Tehnicianul de 56 de ani va prelua temporar conducerea Malawi, cu sprijinul antrenorului principal Meck Mwase.

"A devenit foarte clar că echipa are deficienţe tehnice şi tactice la care trebuie să se lucreze pentru a-şi schimba performanţa" se arată într-un comunicat al Fam.

Malawi a terminat pe ultimul loc în grupa lor în calificările la Cupa Mondială din 2022, câştigând doar unul dintre cele şase meciuri împotriva Camerunului, Coastei de Fildeş şi Mozambicului - o performanţă descrisă de Fam ca fiind defavorabilă.

Malawi s-a calificat la Cupa Naţiunilor pentru prima dată din 2010 şi vor evolua în Grupa B alături de Senegal, Zimbabwe şi Guineea.

Turneul din Camerun începe pe 9 ianuarie şi durează până pe 6 februarie.

"Dorim să vă informăm că acest aranjament special este o măsură provizorie specifică Cupei Africii a Naţiunilor, doar în vederea îmbunătăţirii performanţei Malawi la acest turneu prestigios", se mai arată în comunicatul Fam.

Mario Marinică are 56 de ani şi a antrenat în Luga I echipe precum Gloria Buzău, Sportul Studenţesc, FC Argeş sau Rapid.

A lucrat în 8 ţări africane până acum Nigeria, Africa de Sud, Ghana, Seychelles, Tunisia, Zambia, Tanzania şi Mauritius.

Pe cine vrea FC Barcelona antrenor după plecarea lui Xavi
Pe cine vrea FC Barcelona antrenor după plecarea lui Xavi
FC Barcelona are mai multe variante în vedere pentru a-i succede lui Xavi, care şi-a anunţat plecarea de la club în vară. Totuşi, potrivit Mundo Deportivo, oficialii de la FC Barcelona speră...
Ce sms i-a dat Simona Halep noului ei antrenor, apoi l-a pus pe Darren Cahill să îl sune
Ce sms i-a dat Simona Halep noului ei antrenor, apoi l-a pus pe Darren Cahill să îl sune
Simona Halep va începe colaborarea cu spaniolul Carlos Martinez, cel care o va antrena în perioada următoare. Acesta a dezvăluit cum a fost contactat de româncă. “Mi-a trimis un mesaj...
#antrenor, #fotbal, #Malawi, #selectioner nationala , #antrenori