Incredibil: un antrenor din Bundesliga e acuzat de rasism pentru cuvinte pe care nu le-a pronuntat

Duminica, 18 Aprilie 2021, ora 12:01
Autor: Teodor Serban
Incredibil: un antrenor din Bundesliga e acuzat de rasism pentru cuvinte pe care nu le-a pronuntat
Friedhelm Funkel

Friedhelm Funkel, antrenorul echipei FC Koln, a fost acuzat de rasism pentru niste civinte pe care nu a vrut sa le pronunte, dupa meciul pierdut in fata formatiei Bayer Leverkusen, informeaza RMC Sport, conform news.ro.

"Bayer are multa viteza datorita, datorita... Aa, exista expresii pe care nu mai avem voie sa le folosim. Jucatorilor lor care sunt foarte rapizi", a spus antrenorul german de 67 de ani, la interviul de dupa meci.

Funkel a fost acuzat ca a vrut sa spuna ceva cu conotatii rasiste la adresa aripilor echipei Bayer Leverkusen, Leon Bailey si Moussa Diaby, ambii fotbalisti fiind de culoare.

Tehnicianul s-a aparat, intr-o declaratie publicata pe conturile de pe retelele de socializare ale clubului din Koln: "In interviul acordat postului Sky dupa meci m-am referit pur si simplu la viteza jucatorilor echipei Bayer Leverkusen. Nimic altceva nu a fost sugerat. Nu am vrut sa zic altceva".

Bayer Leverkusen a invins sambata, pe teren propriu, cu 3-0, pe FC Koln, in etapa a XXIX din Bundesliga. Au marcat Bailey '5, '76 si Diaby '51.

FC Koln este penultima in clasament (locul 17), iar Bayer ocupa locul 5.

 Articol citit de 3573 ori

    Citeste si:
    Comentarii