Zece lucruri pe care trebuie sa le stiti despre finala Euro 2020

Duminica, 11 Iulie 2021, ora 10:20
3070 citiri
Zece lucruri pe care trebuie sa le stiti despre finala Euro 2020
Anglia vs Italia, finala Euro 2020 FOTO facebook

Anglia si Italia vor juca diseara in marea finala a Campionatului European de fotbal, programata pe Wembley, de la ora 22.00.

Iata cateva lucruri importante privitoare la acest meci:

Anglia si Italia s-au intalnit de 27 de ori. Anglia are opt victorii, Italia 11 victorii, iar 8 meciuri s-au terminat la egalitate. Ultimele doua intalniri au fost amicale si s-au terminat la egalitate, scor 1-1.

Gareth Southgate (50 ani) si Roberto Mancini (56 ani) sunt doi fosti internationali importanti pentru nationalele lor. Southgate a jucat de 57 de ori (2 goluri) pentru Anglia, iar Mancini de 36 de ori (4 goluri) pentru Italia.

Niciun jucator de la englezi nu joaca in Italia, insa doi italieni joaca in Anglia: Jorginho si Emerson (ambii la Chelsea, ambii brazilieni naturalizati)

De urmarit cum se va descurca Rahim Sterling, cel mai bun dribleur al Campionatului European (29 driblinguri reusite) in fata cuplului de fundasi centrali Chellini - Bonucci, cel mai experimentat de la Euro. Bonucci (34) si Chellini (36) au impreuna 70 de ani si 219 selectii la nationala. Ei au zece sezoane jucate impreuna la Juventus. Bonucci si Chiellini sunt singurii jucatori prezenti azi in ultimul act al competitiei care au mai jucat o finala de Euro, in 2012, 0-4 cu Spania.

Anglia nu a castigat niciodata Campionatul European, cea mai buna performanta fiind locul 3 in 1968 si semifinala in 1996. Italia a castigat titlul in 1968 si a fost finalista in 2000 si 2012.

Anglia are 15 jucatori sub 26 de ani, in vreme ce Italia are doar sapte. Italienii sunt mult mai experimentati, avand 13 jucatori peste 27 de ani.

In stafful lui Roberto Mancini se regasesc o serie de fosti mari fotbalisti italieni. Evani, Lombardo si De Rossi sunt secunzi, Oriali este team manager, iar Vialli seful delegatiei italiene. Stafful Italiei numara 23 de persoane, in vreme ce al Angliei doar 8. Mancini are cinci secunzi, iar Southgate numai unul.

Hari Kane are 38 de goluri pentru nationala Angliei, fiind cel mai prolific fotbalist care va fi diseara pe teren. El le-a inscris in 60 de meciuri, avand o medie mai mare de un gol la doua meciuri.

Jude Bellingham a devenit duminica cel mai tanar jucator din istoria Campionatului European de fotbal, la 17 ani si 349 de zile, in meciul Anglia - Croatia 1-0.

Italia are o serie senzationala de 33 de meciuri fara infrangere, sub comanda lui Mancini, in vreme ce Anglia a ajuns in finala dupa 12 meciuri fara a pierde.

Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf,...
Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Pe o listă a celor mai exclusiviste locuri din Europa, demne de vizitat din martie până în noiembrie, insula Capri ocupă un loc de cinste. Este refugiul ideal după sau în timpul unui...
#anglia, #Italia, #finala Euro 2020, #Euro 2020, #statistica, #informatii , #Euro 2020