Alex Cicâldău, Universitatea Craiova, a semnat pentru Galatasaray

Sambata, 24 Iulie 2021, ora 22:302469 citiri
Alex Cicâldău, Universitatea Craiova, a semnat pentru Galatasaray
Mijlocaşul Alexandru Cicâldău FOTO Facebook/ Galatasaray

Mijlocaşul Alexandru Cicâldău, de la Universitatea Craiova, a semnat un contract cu clubul turc de fotbal Galatasaray Istanbul, au anunţat, sâmbătă, cele două cluburi, fără a oferi detalii despre tranzacţie.

Cicâldău părăseşte echipa din Bănie după ce a evoluat trei ani în tricoul cu numărul 10, marcând 33 de goluri şi oferind 21 de pase decisive. Internaţionalul român a cucerit Cupa României şi Supercupa României în acest an cu Universitatea.

"Golgheterul nostru de la revenirea Ştiinţei pe prima scenă şi-a depus candidatura pentru un loc în galeria legendelor Universităţii Craiova", notează clubul pe pagina de Facebook.

Născut la Medgidia, în 1997, Cicâldău şi-a început cariera de fotbalist la Academia Hagi, debutând în prima echipă a Viitorului în 2016, pentru ca în 2018 să semneze pentru Universitatea pentru suma de un milion de euro, după cum relata presa sportivă de atunci.

Cicâldău a jucat la echipa naţională la toate categoriile, punând umărul la performanţa naţionalei Under-21, care a atins semifinalele Campionatului European de tineret din 2019, obţinând şi calificarea la Jocurile Olimpice. A debut în naţionala de seniori a României pe 24 martie 2018 şi a adunat 14 selecţii şi 2 goluri.

Alexandru Cicâldău este al 14-lea fotbalist român care joacă la Galatasaray, cei mai cunoscuţi fiind Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.