Ce se intampla cu fotbalistul Alex Ionita dupa ce a fost prins cu seringa in vena

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 16:36
6033 citiri
Ce se intampla cu fotbalistul Alex Ionita dupa ce a fost prins cu seringa in vena
Alex Ionita. FOTO: Facebook / Alex Ionita

Presedintele ANAD, Cristian Balaj, a declarat, miercuri, in legatura cu articolele publicate pe tema unor afirmatii ale sportivului Alexandru Ionita, ca i-a recomandat fotbalistului sa respecte prevederile legale si sa spuna adevarul.

"Am aflat din presa de astazi despre o noua declaratie a jucatorului Alexandru Ionita cu privire la situatia in care este implicat alaturi de alti trei sportivi de la echipa de fotbal Astra Giurgiu. In calitatea mea de presedinte al Agentiei Nationale Anti-Doping doresc sa fac urmatoarele precizari:

Ca pe vremea lui Hagi. Romanul despre care spune ca va fi cel mai bun din istorie a marcat un gol incredibil. "Ce gol, Doamne" VIDEO

In discutia pe care am avut-o cu jucatorul, cand a venit la ANAD, acesta mi-a marturisit ca ceea ce a declarat colegilor ofiteri anti-doping in cadrul investigatiei din luna septembrie 2019 este real, motiv pentru care i-am facut singura recomandare pe care o am la dispozitie ca presedinte, adica sa respecte prevederile legale, respectiv sa se prezinte la convocarile Comisiei de audiere si sa spuna adevarul. Precizez ca jucatorul a fost informat cu privire la prevederile legale aplicabile in astfel de cazuri.

FC Dinamo atrage sponsorii ca un magnet. O companie puternica a semnat prelungirea contractului cu echipa din Stefan cel Mare

Sportivul a venit insotit de Victor Becali, cel care i-a subliniat faptul ca, major fiind, este decizia lui si ca, avand in vedere ca exista riscul sanctionarii de pana la patru ani, trebuie sa faca o alegere asumata si in cunostinta de cauza.

Jucatorul a ales sa depuna marturie si sa confirme ceea ce a relatat colegilor mei, in cadrul investigatiei din septembrie 2019. Ulterior, a avut numeroase aparitii in spatiul public in care a oferit amanunte in legatura cu aceasta vizita si din speta in derulare, pozitii ce pareau sincer asumate.

In rolul meu de presedinte al ANAD si alaturi de colegii mei din institutie ramanem in continuare la dispozitia persoanelor care activeaza in sport pentru a oferi informatii despre domeniul anti-doping si respectarea reglementarilor in vigoare", a precizat Balaj, potrivit site-ului ANAD.

In septembrie 2020, jucatorii Kehinde Fatai, Takayuki Seto si Alexandru Ionita de la Astra Giurgiu au urmat un tratament interzis de Agentia Mondiala Antidoping si au fost suspendati provizoriu de ANAD.

Cei trei au urmat un tratatment intravenos cu vitamine si minerale la o clinica privata din Bucuresti, care a postat in scop publicitar imagini cu ei pe retelele de socializare.

Agentia Nationala Antidoping (ANAD) s-a autosesizat si a deschis o ancheta. Acest tip de tratament devine unul interzis de WADA daca prin perfuzie este introdusa in corpul unui sportiv o cantitate mai mare de 100 de mililitri la 12 ore si exista suspiciuni ca acea cantitate a fost depasita.

In ianuarie, potrivit presei Alexandru Ionita a recunoscut in fata comisiei ANAD ca a efectuat un tratament considerat dopaj de WADA, alaturi de Fatai si Seto.

Gsp.ro a notat insa, miercuri, ca Alexandru Ionita a dat o noua declaratie scrisa, in care sustine ca marturia sa din ianuarie a fost data in urma unor presiuni enorme si la dictarea oficialilor ANAD.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#alex ionita dopaj scandal astra cristi , #stiri fotbal