Asasinul fostului premier japonez Shinzo Abe avea în casă un arsenal de arme și explozibili. Motivul bizar al gestului său

Vineri, 08 Iulie 2022, ora 15:39
5913 citiri
Asasinul fostului premier japonez Shinzo Abe avea în casă un arsenal de arme și explozibili. Motivul bizar al gestului său
Atacatorul imobilizat de forțele de ordine FOTO captură Twitter

Bărbatul care l-a împușcat și ucis vineri, 8 iulie, pe fostul prim-ministru japonez Shinzo Abe avea un arsenal de pistoale și explozibili depozitate acasă, a dezvăluit poliția.

Shinzo Abe, în vârstă de 67 de ani și cel mai longeviv prim-ministru al Japoniei, a fost împușcat în jurul orei 11.30 în orașul Nara, în timp ce ținea un discurs de campanie înaintea alegerilor de duminică. El a fost transportat de urgență la spital cu răni la inimă și la gât și a murit din cauza unei pierderi masive de sânge la scurt timp după ora 17:00.

Armatorul Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, l-a împușcat pe Abe de două ori cu o pușcă improvizată, făcută din două bucăți de țeavă atașate de o placă de lemn, cu un mâner și un mecanism de tragere electronic montat dedesubt. Nu este clar ce fel de muniție sau praf de pușcă a folosit.

Dar detectivii care i-au percheziţionat casa spun că au găsit mai mulți „posibili explozivi”. De asemenea, Yamagami a mai spus poliției că a fabricat mai multe arme de mână, pe care altfel le deține ilegal în Japonia.

Nu se știe exact cum a învățat Yamagami să fabrice armele sau explozivii, dar este un veteran al forțelor de apărare ale țării - care a servit în marina între 2002 și 2005.

El a recunoscut că a vrut să-l omoare pe Abe pentru că era „frustrat” de fostul lider – deși insistă că motivul nu are legătură cu politica lui.

Shinzo Abe a fost o figură importantă în politica japoneză: a servit două mandate din 2006 până în 2007 și apoi din nou din 2012 până când starea precară de sănătate l-a forțat să demisioneze în 2020. El a rămas extrem de influent în cadrul Partidului Liberal Democrat chiar și după mandat și a fost la Nara pentru a sprijini candidatul local înaintea scrutinului de duminică.

Poliția spune că Yamagami a servit în forța navală de apărare a Japoniei timp de trei ani, între 2002 și 2005. Ofițerii care i-au percheziționat casa au găsit potențiali explozivi.

Actualul prim-ministru Fumio Kishida a numit împușcătura un atac la „fundamentul democrației”, descriind-o drept „odioasă”, „barbară și rău intenționată” și „absolut de neiertat”, scrie Daily Mail.

„Aș dori să folosesc cele mai extreme cuvinte disponibile pentru a condamna acest act”, a adăugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Biroul Parchetului European din Cluj-Napoc face joi, 18 aprilie, percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în instituţii publice, din judeţul Botoşani, în cadrul unei anchete privind o...
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
#fost premier, #Japonia, #impuscat, #shinzo abe, #atacator, #perchezitii, #arsenal, #arme, #explozibil , #Japonia