Forta Civica: Parlamentul a devenit un apendice al Executivului

Joi, 18 Iulie 2013, ora 17:13
1837 citiri
Forta Civica: Parlamentul a devenit un apendice al Executivului
Foto: Arhiva

Forta Civica acuza Guvernul Ponta ca a transformat Parlamentul intr-un "apendice" al sau, forul legislativ devenind o "masinarie de vot lipsita de initiativa" din cauza supermajoritatii USL.

"Rolul puterilor in stat este, la ora actuala, complet denaturat din cauza supermajoritatii USL. Ca parlamentar, sunt extrem de ingrijorat de recentele cifre care arata ca ne ocupam, in cea mai mare parte a timpului, cu votarea de acte normative generate de Executiv si nu de initiative legislative izvorate din Parlament.

In prima sesiune a legislaturii 2012 - 2016, mai mult de jumatate dintre actele normative aprobate de cele doua Camere ale Parlamentului sunt ordonante si ordonante de urgenta(...)Din 205 astfel de acte normative aprobate de Senat, 60% sunt ordonante si ordonante de urgenta si numai 11% sunt propuneri legislative ale parlamentarilor. Cifrele arata la fel si pentru Camera Deputatilor", se arata intr-un comunicat remis presei de Forta Civica.

Parlamentul "obez", chiulangiu si ineficient - raport IPP

Partidul condus de Mihai Razvan Ungureanu mai semnaleaza faptul ca "Parlamentul a devenit un apendice al Executivului, o masinarie de vot lipsita de initiativa".

"Dezbaterea politica reala lipseste aproape cu desavarsire, iar initiativa parlamentara este asfixiata de avalansa de ordonante de urgenta cu care Guvernul asalteaza cele doua Camere." a comentat Mihai-Razvan Ungureanu, presedintele partidului Forta Civica.

De altfel, acesta reaminteste ca in aceasta sesiune parlamentara, adica in 2013, au fost votat in parlament ordonante emise in urma cu cativa ani, in timpul guvernului Tariceanu.

Parlamentarii pleaca in vacanta cu lectiile nefacute

"Este evident ca mecanismul actual este profund viciat. Insa situatia este agravata in mod semnificativ de executivul Ponta, care a ne-a expediat - la foc automat - nu mai putin de 80 de ordonante de urgenta de la 1 ianuarie incoace.

Aceasta in conditiile in care economia balteste si romanii o duc mai prost - votam niste bucati de hartie fara nicio valoare reala! Voi discuta cu colegii din grupul parlamentar PDL, trebuie sa ne folosim de toate solutiile legale pentru a opri denaturarea iresponsabila a rolului Parlamentului", a aratat senatorul Mihai-Razvan Ungureanu.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Forta Civica Parlament apendice, #Mihai Razvan Ungureanu ordonante Ponta , #Mihai Razvan Ungureanu