Povestea lui Max Verstappen, olandezul născut cu viteza în sânge: de când se simțea Hamilton amenințat de el

Luni, 13 Decembrie 2021, ora 11:49
4538 citiri
Povestea lui Max Verstappen, olandezul născut cu viteza în sânge: de când se simțea Hamilton amenințat de el
Max Verstappen FOTO Twitter

Max Verstappen (24 de ani) este primul pilot non-Mercedes care câștigă titlul din 2013 încoace, de la Sebastian Vettel.

Născut în Belgia, Max Verstappen a pendulat tot timpul între țara mamei sale (Belgia) și cea a tatălui său (Olanda). Locuia într-o așezare aflată la graniță, Maaseik. Practic, dormea în Belgia, dar toate activitățile din timpul zilei și le desfășura în Olanda.

A decis să reprezinte Olanda, pentru că era mai aproape de tot ce înseamna întrecerile auto-moto din Olanda. De la 4 ani s-a urcat în kart, purtând pe umeri visele părinților săi.

Tatăl său, Jos Verstappen, a fost pilot în Formula 1. A fost chiar și coechipierul lui Michael Schumacher la Benetton, postură din care a prind două podiumuri. Iar mama lui, Sophie Kumpen, a practicat kartingul, întrecându-se în copilărie cu Jenson Button, viitorul campion mondial în Formula 1.

Triunghi amoros în Formula 1. Iubita campionului Max Verstappen are un copil cu un rival al olandezului!

Cu un asemenea back-ground și cu vacanțe petrecute împreună cu familia Schumacher, era clar că Max nu putea să meargă pe alt drum. Pe măsură ce a progresat în karting, a existat o singură destinație: F1!

Pe parcursul călătoriei a trecut prin Formula Renault, Formula 3, iar în 2014 a devenit pilot de încercare pentru Red Bull Junior. Și Mercedes îi oferise o șansă de a intra în programul de dezvoltare a tinerilor piloți!

În 2015 făcea parte din Scuderia Torro Rosso, iar în 2016 ajungea la Red Bull.

Verstappen deține recordurile pentru cel mai tânăr pilot din Formula 1 (17 ani), cel mai tânăr pilot care câștigă puncte și cel mai tânăr câștigător de cursă (18 ani).

Încă din 2017, Hamilton spunea despre el: „Întotdeauna există cineva care așteaptă să-mi ia poziția. Îl am pe Max care stă acolo și așteaptă să o ia”.

Max și Lewis sunt foarte diferiți. Dacă britanicul e “mort” după modă, un activist pentru Drepturile Omului, Verstappen are puține hobby-uri. Ce face în timpul liber? Curse pe simulator.

Și pe pistă sunt diferențe mari. Verstpappen e mai nebun, Hamilton e mai calculat. "Max conduce ca și Tyson Fury. Are aceeași inimă", a spus Christian Horner, boss-ul Red Bull.

Ce bombă în Formula 1: echipa Red Bull e pe cale să fie părăsită de "cel mai mare om din istoria F1"
Ce bombă în Formula 1: echipa Red Bull e pe cale să fie părăsită de "cel mai mare om din istoria F1"
Red Bull ar putea să fie nevoită să se descurce fără artizanul succeselor din ultimii ani. Echipa de Formula 1 este în mijlocul unui scandal. BBC Sport scrie că inginerul șef al Red...
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Liderul campionatului mondial de Formula 1 şi campion en-titre, pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), a câştigat duminică Marele Premiu al Chinei, la Shanghai, a cincea etapă a...
#Max Verstappen, #Lewis Hamilton, #formula 1, #campion mondial , #stiri Formula 1