Valtteri Bottas a castigat Marele Premiu al Austriei, urmat de Charles Leclerc si de Lando Norris. Hamilton, locul 4, Vettel, locul 10

Duminica, 05 Iulie 2020, ora 19:02
4420 citiri
Valtteri Bottas a castigat Marele Premiu al Austriei, urmat de Charles Leclerc si de Lando Norris. Hamilton, locul 4, Vettel, locul 10
Foto: Facebook / Valtteri Bottas

Pilotul finlandez al echipei Mercedes, Valtteri Bottas, a castigat, duminica, Marele Premiu al Austriei, prima etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, desfasurata pe circuitul de la Spielberg, fara spectatori, el fiind urmat de Charles Leclerc din Monaco (Ferrari) si de britanicul Lando Norris de la McLaren-Renault, ultimul aflat la primul podium din cariera.

Plecat din pole-position, Bottas a condus cursa din primul pana-n ultimul tur, iar coechipierul lui, britanicul Lewis Hamilton, a trecut linia de sosire al doilea, dar sextuplul campiona mondial a fost retrogradat pe locul 4, dupa o penalizare de cinci secunde, primita pentru ca a cauzat un acrosaj cu thailandezul Alexander Albon de la Red Bull.

Spaniolul Carlos Sainz jr. (McLaren-Renault) a fost al cincilea, iar Sergio Perez (Racing Point), al saselea.

Pe locurile 7-10 s-au clasat in ordine francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri), francezul Esteban Ocon (Renault), italianul Antonio Giovinazzi (Alpha Romeo) si germanul Sebastian Vettel (Ferrari).

Cursa de duminica a avut numeraose incidente, fiind necesara interventia safety car-ului de trei ori. Doar 11 piloti au trecut linia de dosire, printre cei noua care au abandonat numarandu-se sportivii Red Bull, olandezul Max Verstappen, locul 2 la start, si Alexander Albon.

Festivitatea de premiere a avut loc tinandu-se cont de masurile de distantare. Locurile podiumului au fost departate, pilotii au purtat masti, dar nu s-a renuntat la traditionala baie cu sampanie.

Inaintea cursei, pilotii de Formula 1 s-au adunat pe linia de start, pentru a-si arata angajamentul in favoarea luptei impotriva rasismului.

Purtand tricouri negre cu mesajul "End Racism (n.r. - Sfarsit rasismului)", sase piloti, Charles Leclerc, Max Verstappen, Carlos Sainz, Danil Kvyat, Antonio Giovinazzi si Kimi Raikkonen, au ramas in picioare si 14 au ingenuncheat, in semn de sprijin pentru miscarea Black Lives Matters. Hamilton a purtat un tricou negru, inscriptionat cu Black Lives Metters.

CM de Formula 1 trebuia sa inceapa la 15 martie, dar startul a fost amanat din cauza pandemiei de coronavirus.

Urmatoarea etapa va avea loc tot la Spielberg, duminica viitoare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
În urmă cu două luni, Motorola a postat un teaser pentru Moto X50 Ultra, un smartphone dezvoltat în parteneriat cu Formula 1. Compania a abordat, în special, funcționalitățile AI ale noului...
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Liderul campionatului mondial de Formula 1 şi campion en-titre, pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), a câştigat duminică Marele Premiu al Chinei, la Shanghai, a cincea etapă a...
#formula 1, #Valtteri Bottas, #locul 1, #prima cursa , #cursa
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5