Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pista de karting de nivel international langa Brasov

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 09:20
7270 citiri
Pista de karting de nivel international langa Brasov

Vara acestui an va gazdui deschiderea oficiala a celui mai modern circuit de karting din Romania. Prejmer Circuit este situat langa Brasov si are ca parteneri nume mari din disciplina de baza a motorsportului.

In asteptarea unui circuit pe care sa poata fi organizate curse din competitiile principale de motorsport ale lumii, Romania intra in randurile tarilor care isi permit sa organizeze etape din campionatele de karting ale Europei.

Compania International Motorsport Activities (IMA) a anuntat astazi ca in vara anului 2010 vom avea la Prejmer, la 16 de kilometri est de Brasov, o noua pista de karting care va fi omologata la nivel international.

Noul complex se afla deocamdata in constructie

si va necesita pana la finalul lucrarilor o investitie de doua milioane de euro. Pista de karting va avea 1250 de metri in lungime, o latime de 8-10 metri, 14 viraje (7 de stanga si 7 de dreapta) si o configuratie care o va face una dintre cele mai atragatoare piste de acest tip din Europa.

Prezent la evenimentul de deschidere a lucrarilor la complexul din Prejmer, multiplul campion mondial si european la karting Marco Ardigo a realizat un tur de recunoastere pe ceea ce in vara va deveni circuitul de karting de la Prejmer, explicandu-ne detaliile si secretele configuratiei acestei piste. "Deocamdata, pe locul in care la vara va fi asfalt se afla pietrisul de baza, insa la vara vom veni sa inauguram Prejmer Circuit.

Cea mai interesanta parte a circuitului mi se pare virajul parabolic de mare viteza de dupa linia de start/sosire, un element care se regaseste foarte rar pe circuitele de karting din Europa. Dupa ce am vazut acum aici, noua pista va fi una medie spre rapida ca viteza, iar eu nu pot decat sa ma bucur, pentru ca acest tip de circuit mi se potriveste ca o manusa", a declarat italianul pentru Automarket.

Baza sportiva Prejmer Circuit va contine, pe langa pista propriu-zisa, un showroom, un restaurant cu terasa panoramica, o sala de conferinte, infirmerie, vestiar privat pentru membri, un turn de control, garaje pentru service-ul karturilor, un magazin de piese de schimb, birouri, o cladire de boxe in care incap 170 de karturi si o parcare pentru 500 de masini.

IMA, compania care construieste Prejmer Circuit isi propune sa organizeze la noua baza sportiva de langa Brasov o scoala de pilotaj pentru copiii interesati, urmand ca preturile pe care le vor practica acestia sa nu se ridice la un nivel mai inalt decat cele din tari cu istorie in specialitatea de baza a motorsportului.

Viitorului Prejmer Circuit beneficiaza deja de parteneri cu nume in domeniu

, reprezentantii acestora fiind prezenti astazi la conferinta de presa care a anuntat faptul ca baza sportiva se va deschide oficial in vara acestui an. Vorbim de companii precum Rotax (Austria - lideri mondiali in productia de motoare pentru karturi), Sodi Kart (Franta - lideri mondiali karturi pentru inchiriere), Tony Kart (lideri mondiali in productia de sasiuri pentru karturi) sau Bridgestone (Japonia - lideri mondiali in productia de anvelope pentru karturi).

Continuarea pe Automarket.ro

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#pista karting Brasov, #Prejmer Circuit, #circuit modern karting Romania , #FIA