Formula 1, reînviată de un documentar de excepție produs de Netflix. Când va apărea noul sezon

Duminica, 19 Decembrie 2021, ora 23:45
7349 citiri
Formula 1, reînviată de un documentar de excepție produs de Netflix. Când va apărea noul sezon
Formula 1

Formula 1 a crescut masiv în popularitate datorită rivalității dintre Max Verstappen și Lewis Hamilton, dar și a documentarului Drive to Survive, care a avut un success nebănuit.

Nici cel mai bun scenarist de la Hollywood n-ar fi putut imagina un final de sezon 2021 mai bun, cu titlul jucându-se în ultima tură a ultimei etape între cei doi rivali, Max Verstappen, tânărul lup venind din urmă, și Lewis Hamilton, cel care alerga pentru al optulea titlu mondial, record absolut.

Formula 1 a avut toate ingredientele unui spectacol pe cinste, ceea ce a condus la cifre record atât în audiențe, cât și în numărul spectatorilor care au înțesat tribunele la fiecare Mare Premiu (cu excepția situațiilor în care Covidul nu a permis).

În spatele acestui sezon spectaculos, câștigat în cele din urmă de Verstappen, nu a stat doar rivalitatea acerbă a olandezului cu Hamilton, ci și documentarul Drive to Survive, produs de Netflix.

Au fost trei sezoane până acum (2019, 2020, 2021) ale unui documentar care a pătruns în “măruntaiele” echipelor, a surprins trăirile piloților, a realizat interviuri cu oamenii-cheie din fiecare scuderie și a scos la iveală rivalitățile.

Peste 50 de milioane de oameni au urmărit documentarul, ceea ce a contribuit la o creștere a audiențelor cu 77 la sută în rândul tinerilor (17-35 de ani). Iar echipele și-au dublat vânzările produselor comerciale (șepci, tricouri ș.a.m.d).

Mulți oameni se întreabă deja când va apărea sezonul 4 din Drive to Survive, cel care va intra în culisele sezonului recent încheiat.

Netflix a lansat până acum cele trei sezoane în luna martie, cu două-trei săptămâni înaintea începerii următorului sezon. E de așteptat ca în luna martie a anului 2022 să fie lansată și seria a patra din Drive to Survive.

Există însă și o veste proastă. Se pare că Max Verstappen n-a mai dorit să apară în această serie, motivând că nu dorește să aducă în față rivalități false între piloți și că totul este un show făcut pentru americani.

Formula 1: cine e pilotul care a reușit o dublă depășire în cursa sprint din China VIDEO
Formula 1: cine e pilotul care a reușit o dublă depășire în cursa sprint din China VIDEO
Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, disputată sâmbătă dimineaţă. Verstappen i-a învins pe Lewis Hamilton...
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Liderul campionatului mondial de Formula 1 şi campion en-titre, pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), a câştigat duminică Marele Premiu al Chinei, la Shanghai, a cincea etapă a...
#formula 1, #drive to survive, #Netflix, #Max Verstappen, #Lewis Hamilton , #stiri Formula 1
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
Buna dimineata ziare.com Sursele sunt publice si verificate.