Oficial: Mercedes şi-a retras apelul şi l-a felicitat pe Max Verstappen pentru titlul de campion mondial

Joi, 16 Decembrie 2021, ora 13:42
3699 citiri
Oficial: Mercedes şi-a retras apelul şi l-a felicitat pe Max Verstappen pentru titlul de campion mondial
Max Verstappen nu mai poate pierde titlul

Ceea ce Daily Mail anunțase de dimineață, și anume că Lewis Hamilton nu dorește să câștige la masa verde titlul de campion în Formula 1, s-a întâmplat.

Mercedes şi-a retras apelul joi prin care contesta condiţiile în care Max Vestappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu de la Abu Dhabi, ultima etapă a sezonului din Formula 1, felicitându-l totodată pe olandez pentru titlul de campion mondial cucerit în acest sezon, informează Reuters citat de Agerpres.

"Am făcut acest apel în interesul echităţii sportive. De atunci, am fost într-un dialog constructiv cu FIA şi Formula 1, pentru a genera claritate pentru viitor, astfel încât toţi concurenţii să ştie regulile în baza cărora concurează şi cum vor fi puse în aplicare", a adăugat team-ul german.

Verstappen (24 ani) a intrat în posesia titlului de campion mondial de Formula 1, după ce l-a depăşit pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) în ultimul tur al cursei de la Abu Dhabi.

Hamilton, septuplu campion mondial, a scăpat printre degete victoria la Abu Dhabi, în urma unui incident produs cu cinci tururi înainte de final, când monopostul pilotat de canadianul Nicolas Latifi (Williams) s-a lovit violent de parapetul de protecţie de pe marginea pistei. Cursa a fost imediat neutralizată, până la scoaterea de pe pistă a maşinii lui Latifi, iar în momentul în care comisarii de cursă au decis reluarea cursei, Hamilton şi Verstappen s-au aflat roată la roată. Olandezul a reuşit să-l depăşească pe britanic în ultimul tur, obţinând astfel victoria şi primul titlu mondial din cariera sa.

"Pentru Max Verstappen şi Red Bull Racing: dorim să ne exprimăm respectul sincer pentru realizările voastre din acest sezon. Aţi făcut această luptă pentru titlu de campion cu adevărat epică. Max, te felicităm pe tine şi întreaga ta echipă şi aşteptăm cu nerăbdare să ne luptăm pe pistă în sezonul viitor", a mai scris Mercedes în comunicatul său.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Negocieri surprinzătoare în Formula 1. Pilotul cu care discută campionii de la Red Bull
Negocieri surprinzătoare în Formula 1. Pilotul cu care discută campionii de la Red Bull
Red Bull Racing, campioana mondială en titre din Formula 1, poartă negocieri cu pilotul spaniol Carlos Sainz Jr, care se va despărţi de Ferrari la finalul acestui sezon, a dezvăluit Helmut...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Max Verstappen, #Lewis Hamilton, #formula 1, #Mercedes, #red bull , #stiri Formula 1
Comentarii