Ferrari ameninta cu o decizie radicala

Joi, 23 Aprilie 2020, ora 15:05
5320 citiri
Ferrari ameninta cu o decizie radicala
Foto: Instagram/ScuderiaFerrari

Ferrari, singura echipa care a participat la toate editiile Campionatului Mondial de Formula 1, ar putea parasi cea mai importanta competitie automobilistica a planetei daca reducerile plafoanelor bugetare impuse de criza actuala vor merge prea departe, a avertizat Mattia Binotto, conducatorul scuderiei italiene, citat de agentia dpa.

Plafonul convenit initial pentru 2021, de 175 milioane dolari, este considerat acum prea ridicat de catre echipe mici, care lupta pentru supravietuire in aceasta perioada de pandemie globala. O noua propunere de 145 milioane dolari pentru 2021, cu un plafon de 130 milioane pentru 2022, a fost sugerata, insa nu este acceptata de toata lumea.

"Nivelul de 145 milioane este deja o noua si solicitanta cerere in comparatie cu ceea ce s-a prezentat in iunie trecut. Nu se poate realiza fara sacrificii semnificative, mai ales in ceea ce priveste resursele noastre umane. Daca se va merge si mai jos, nu am vrea sa fim pusi in situatia de a fi nevoiti sa ne uitam la alte optiuni suplimentare pentru implementarea ADN-unui nostru de curse", a declarat Binotto pentru ziarul britanic The Guardian.

Formula 1 a anulat sau amanat primele sale noua curse din acest sezon si se zbate sa organizeze un calendar revizuit pentru a salva sezonul 2020.

Ferrari a concurat in toate campionatele de Formula 1 inca de la prima sa editie, in 1950, si are o putere considerabila datorita acestui statut unic.

Insa Formula 1 este constienta, la randul ei de propria valoare pentru Ferrari, iar amenintarile anterioare venite de la renumita gruparea a "calutului cabrat" nu s-au soldat cu niciun rezultat.

"Suntem constienti ca Formula 1 si intreaga lume traverseaza acum o perioada deosebit de dificila din cauza pandemiei de Covid-19. Insa nu este momentul pentru a reactiona in graba, fiindca exista riscul de a se lua decizii pe fondul acestei situatii de urgenta si fara o evaluare clara a tuturor consecintelor", a mai adaugat oficialul italian.

Ferrari nu este insa sigura echipa care se opune reducerii plafonului bugetar, alte doua forte din Formula 1, Mercedes si Red Bull, avand aceeasi opinie cu a italienilor. Cele trei echipe isi apara punctul de vedere prin faptul ca investesc sume considerabil mai mari in cercetare si dezvoltare decat celelalte formatii.

O solutie posibila ar putea fi relaxarea regulilor care interzic echipelor sa cumpere masini deja pregatite sa concureze, de la diversi producatori. Acest lucru ar reduce costurile micilor echipe si ar permite celor mari sa isi pastreze programele de cercetare.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Ferrari iesire Formula 1 , #stiri Formula 1