Tragedie in lumea automobilismului. Un fost mare pilot din Formula 1 a murit

Miercuri, 07 Iulie 2021, ora 23:04
5763 citiri
Tragedie in lumea automobilismului. Un fost mare pilot din Formula 1 a murit
Carlos Reutemann. Foto: Facebook / Scuderia Ferrari

Fostul pilot argentinian de Formula 1 Carlos Reutemann a decedat, miercuri, la varsta de 79 de ani, informeaza autosport.com.

El a suferit complicatii hemoragice si renale pentru care a fost internat in spitale mai mult de o luna. Starea lui s-a deteriorat in ultimele zile dupa ce a suferit alte probleme in timp ce se afla in sectia de terapie intensiva a unui centru de sanatate din orasul Santa Fe.

Fostul pilot si membru al senatului argentinian se afla in spital din 30 mai si a fost mutat la terapie intensiva la 21 iunie. Anterior, Reutemann a mai petrecut 17 zile in spital in luna mai. El a fost internat cu anemie si deshidratare, dar starea sa s-a agravat din cauza unor probleme anterioare cu hemoragii gastro-intestinale si deteriorarea functiei renale. Problemele sale au fost legate de cancerul hepatic cu care a fost diagnosticat in 2017.

Carlos Reutemann a fost cel mai de succes pilot argentinian in Formula 1 dupa Juan Manuel Fangio si Jose Froilan Gonzalez in anii 1950. El a reusit sa exceleze in F1 pe parcursul a zece ani intre 1972 si 1982, intr-o era competitiva a Marelui Circ.

Argentinianul a pilotat pentru echipe mari, ca Brabham, Ferrari, Lotus si Williams si a castigat 12 mari premii. In cariera sa se remarca victoriile de la Nurburgring Nordschleife, in 1975, si la Monaco, in 1980.

De asemenea, el a obtinut 45 de podiumuri, sase pole position-uri si 66 de puncte, intr-o perioada in care doar primii sase clasati primeau puncte. In 1981, in timp ce concura pentru Williams, Reutemann ratat pentru un punct titlului mondial, conducand o mare parte a sezonului. El a pierdut in cele din urma trofeul in fata brazilianului Nelson Piquet.

De asemenea, Reutemann a terminat pe locul al treilea al clasamentului general de trei ori, in 1975, 1978 si 1980, cu Brabham, Ferrari si Williams.

Dupa retragerea sa din F1, in 1982 si dupa ce a luat de doua ori startul in Campionatului Mondial de Raliuri, cu doua clasari pe podium in Argentina (1980 si 1985), Reutemann a inceput o cariera politica in tara sa.

El a avut doua mandate ca guvernator al provinciei sale de origine, Santa Fe, iar in 2003 i s-a oferit posibilitatea de a candida la presedintia argentiniana, dar a refuzat. A fost membru al Senatului din acel an pana la moartea sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a...
Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
IPJ Hunedoara a anunțat că un apel la numărul de urgenţe 112 a anunţat că pe o stradă din Orăştie, judeţul Hunedoara, a fost găsit trupul neînsufleţit al unui tânăr. Poliţiştii...
#Carlos Reutemann, #formula 1, #deces, #Formula 1 rezultate , #Formula 1