Accidente spectaculoase în Formula 1. Cine sunt piloții care s-au izbit de același perete VIDEO

Vineri, 28 Aprilie 2023, ora 17:54
2256 citiri
Accidente spectaculoase în Formula 1. Cine sunt piloții care s-au izbit de același perete
VIDEO
Mașina lui Gasly

Prima parte a calificărilor (Q1) pentru Marele Premiu al Azerbaidjanului de Formula 1 a fost întreruptă temporar vineri după un accident al olandezului Nyck de Vries (AlphaTauri), pe străzile din capitala Baku, informează AFP.

Pilotul în vârstă de 28 de ani, care a scăpat nevătămat, s-a lovit de un perete, avariind partea din faţă a maşinii sale.

Sesiunea s-a reluat la un sfert de oră după ce a fost întreruptă.

După reluare, prima parte a calificărilor (Q1) a fost din nou întreruptă temporar, în urma unui accident al francezului Pierre Gasly (Alpine).

Gasly şi-a avariat partea dreaptă a maşinii lovind un perete, acolo unde avusese loc mai devreme accidentul lui De Vries. La fel ca olandezul, francezul a scăpat nevătămat.

Sesiunea s-a reluat după zece minute, în care monopostul Alpine a fost retras şi a fost curăţată pista.

Marele Premiu al Azerbaidjanului este prima din cele şase curse ale sezonului care va propune o cursă de sprint sâmbătă, un format inaugurat în 2021.

Ca urmare a curselor de sprint, calificările sunt avansate pentru vineri, cu o noutate anul acesta pentru că vor stabili grila de start a Grand Prix-ului de duminică.

Astfel, ziua de sâmbătă va fi consacrată sprintului, iar piloţii se vor alinia pentru o a doua şedinţă de calificare după modelul celei de vineri, dar mai scurtă, care va determina ordinea de start pentru cursa de sprint din aceeaşi zi.

Pilotul care a fost la un pas de o tragedie în Formula 1: ”Roșu, roșu, roșu! Sunt în mijloc, roșu! La naiba!” VIDEO
Pilotul care a fost la un pas de o tragedie în Formula 1: ”Roșu, roșu, roșu! Sunt în mijloc, roșu! La naiba!” VIDEO
Pilotul spaniol Carlos Sainz Jr. (Ferrari) a câştigat duminică Marele Premiu al Australiei la Formula 1, care a avut loc pe circuitul Albert Park din Melbourne, în faţa a peste 130.000 de...
Ce ”bombă” ar fi! Echipa de Formula 1 care îl vrea pe Max Verstappen: ”Avem un loc liber”
Ce ”bombă” ar fi! Echipa de Formula 1 care îl vrea pe Max Verstappen: ”Avem un loc liber”
Olandezul Max Verstappen (Red Bull) ar fi în fruntea listei posibililor înlocuitori ai septuplului campion mondial de Formula 1 Lewis Hamilton, în 2025, dacă ar fi disponibil, conform...
#formula 1, #accident, #Baku , #stiri Formula 1