O masina asa cum nu ai mai vazut, proiectata de Ford

Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 10:57
4639 citiri
O masina asa cum nu ai mai vazut, proiectata de Ford
Foto: Fox News

Compania auto Ford are planuri de a construi un autoturism asa cum nu a mai existat pana acum. Ei vor sa inceapa testele pentru prima masina gonflabila din lume.

Numele masinii ar urma sa fie iLuv, ea fiind descrisa drept un "mijloc de locomotie pe pamant, in aer sau pe apa", scrie Fox News.

Nu exista deocamdata multe informatii referitoare la noul model gonflabil de masina, insa cei de la Ford au planuri marete.

Masina gonflabila ar fi una ideala pentru deplasarea in oras, locul ocupat de ea fiind unul mic. In plus, o asemenea masina ar putea fi dezumflata si parcata in multe locuri inaccesibile. Cei de la Ford nu au oferit pentru moment nicio informatie oficiala referitoare la planurile lor.

Tehnologia unor elemente gonflabile a fost folosita si de compania auto Mercedes-Benz.

Prototipul unei masini Mercedes-Benz include bare de otel gonflabile care isi maresc volumul si protejeaza soferul in cazul unui accident. Ele au scopul de a absorbi energia impactului.

In plus, o companie auto din San Francisco, SUA, are in proiect construirea unei masini facute din panouri flexibile, umplute cu spuma expandabila foarte usoara. Unul dintre avantajele unor asemenea modele cu o greutate foarte mica este consumul redus de combustibil.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Ford masina gonflabila, #Ford masina iLuv , #modele