Ford va produce un nou model la Craiova? Ce au discutat reprezentantii companiei cu Ponta

Luni, 23 Martie 2015, ora 14:57
4127 citiri
Ford va produce un nou model la Craiova? Ce au discutat reprezentantii companiei cu Ponta

Ford ar putea produce un nou model la fabrica din Craiova, insa o decizie se va lua in urmatoarele luni.

"Compania studiaza posibilitatea de a lansa productia modelului EcoSport la Craiova, in a doua parte a anului 2017.

Decizia finala va fi luata in urmatoarele luni", a declarat Ovidiu Cioroianu, lider sindical Ford Romania, pentru Mediafax.

Ford a dat lovitura in Romania: Cate autovehicule au fost vandute

Ford a lansat un nou SUV

Sursa: Facebook/Ford EcoSport

In prezent, la fabrica din tara noastra se realizeaza modelul B-Max, din jumatatea anului 2012, dar si motoare pe benzina.

Ford B-Max, succes rasunator in Europa

Declaratia are loc in contextul in care reprezentantii constructorului auto s-au intalnit, luni dimineata, cu premierul Victor Ponta.

"Va confirmam intalnirea ce a avut loc in aceasta dimineata cu premierul Victor Ponta. Compania Ford a mentionat in repetate randuri ca isi pastreaza angajamentul privind investitia sa din Romania si ca fabrica din Craiova are un viitor solid.

In acelasi timp, am precizat ca se cauta oportunitati de a introduce noi produse la Craiova, insa in acest moment nu avem nimic nou de adaugat", a declarat pentru Ziare.com purtatorul de cuvant al Ford Romania, Ana-Maria Timis.

Veste buna pentru Romania

Un nou model asamblat la Craiova ar reprezenta o gura de oxigen pentru fabrica. Productia B-Max a fost oprita pentru aproximativ 40 de zile in primele noua luni ale anului trecut, iar masuri de sistare fiind luate si ulterior, inclusiv la sectia de motoare.

In 2013, productia de automobile a fabricii din Craiova a fost intrerupta pentru aproximativ 35 de zile, iar la motoare asamblarea a fost sistata timp de sapte zile.

Ford a dat lovitura in Romania: Cate autovehicule au fost vandute

Pe de alta parte, aproape 500 de persoane din cei 3.200 de angajati ai uzinei Ford din Craiova vor parasi fabrica in baza programului de incetare voluntara a relatiilor de munca, ce viza 680 de salariati, iar constructorul auto a decis sa aiba un orar de lucru redus, astfel ca vor fi evitatate concedierile.

Masura a avut ca scop asigurarea competitivitatii uzinei din Craiova si pentru controlul asupra costurilor operationale.

Ford B-Max. Sursa: Ziare.com

C.P.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Ford model nou Craiova, #Ford model fabrica Craiova , #modele