Ford, data in judecata pentru o problema care duce la accelerarea subita a masinilor

Vineri, 29 Martie 2013, ora 22:10
2869 citiri
Ford, data in judecata pentru o problema care duce la accelerarea subita a masinilor
Foto: Bloomberg

Compania Ford a fost data in judecata de clientii din 14 state americane, care sustin ca masinile au un defect la un sistem electronic care poate declansa o accelerare subita, iar producatorul nu a luat nicio masura pentru a rezolva aceasta problema.

Plangerea a fost depusa joi intr-o curte federala din Huntington, West Virginia, informeaza Bloomberg.

Potrivit acesteia, sistemul electronic de acceleratie poate prelua controlul asupra pedalei, iar soferii nu mai pot face nimic ca sa opreasca vehiculul.

In plus, compania a adaugat un sistem aditional de franare pentru masinile comercializate incepand cu 2010 in SUA, insa nu a luat aceasta masura si pentru modelele mai vechi.

Astfel, clientii cer compensatii materiale pentru faptul ca au cumparat masini cu defecte, fabricate intre 2002 si 2010, la un pret prea mare. Ei sustin ca Ford stia de aceasta problema, insa a ascuns-o voit.

Reprezentantii companiei nu au dat nicio declaratie pe aceasta tema.

Potrivit plangerii, modelele vizate sunt Ford Mustang, din 2005-2010, Mercury Cougar, din 2002-2005 si Ford Explorer, din 2004-2010.

Plangerea a fost facuta de 19 reclamanti, care reprezinta proprietari de vehicule Ford din 14 state americane, intre care Virginia de Vest, New York, Illinois si Florida.

"Anticipam ca inainte de proces vom reusi sa strangem plangeri de la clienti din toate cele 50 de state americane. Aceasta este o problema grava, care afecteaza consumatorii de pe tot teritoriul SUA", a precizat avocatul reclamantilor, Adam Levitt.

Procesul este similar cu actiunile colective intreprinse de clienti impotriva Toyota Motors, care au acuzat ca rechemarile in service pentru probleme legate de accelerarea involuntara au afectat valoarea vehiculelor in SUA. Compania japoneza a ajuns la o intelegere cu reclamantii si le-a platit despagubiri de 1,1 miliarde de dolari.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Ford judecata defect masini, #Ford judecata problema masini, #Ford proces SUA, #Ford judecata masini , #modele