Un mare producător auto anunță concedieri masive. Angajații amenință cu boicotarea producției

Luni, 23 Ianuarie 2023, ora 19:40
16338 citiri
Un mare producător auto anunță concedieri masive. Angajații amenință cu boicotarea producției
Producătorul auto american s-a angajat ca până în 2030 să vândă în Europa exclusiv automobile electrice FOTO Fordauthority.com

Producătorul auto american Ford a anunțat luni, 23 ianuarie, că va concedia peste un sfert din angajați.

Concedierile vor viza în prima etapă mii de angajații din sectorul de cercetare-dezvoltare din Germania și, ulterior, pe cei cu funcții administrative, potrivit Reuters.

La uzina din Koln sunt planificate până la 3.200 concedieri. În prezent, acolo lucrează acum 14.000 de angajaţi.

IG Metall, cea mai mare confederaţie de sindicat germană, a avertizat că va lua măsuri care vor afecta producţia pe întreg continentul european, dacă firma nu renunţă la planurile sale.

La o întâlnire între conducere şi reprezentanţii angajaţilor, Ford a anunţat că intenţionează să renunţe la 65% din locuri de muncă în sectorul de cercetare-dezvoltare, şi la aproximativ 20% din funcţiilor administrative, în Europa, a anunţat un purtător de cuvânt al IG Metall, potrivit Adevărul.

Reacția reprezentanților producătorului auto

Oficialii Ford au refuzat să comenteze şi s-au referit la o declaraţie dată publicităţii vineri, în care se specifica faptul că trecerea la producţia de vehicule electrice necesită schimbări structurale, dar nu vor fi făcute alte comentarii până la finalizarea planurilor.

”Dacă negocierile din următoarele săptămâni, dintre Consiliul angajaţilor şi conducere, nu vor asigura viitorul angajaţilor, ne vom alătura procesului. Nu ne vom da înapoi de la măsuri care ar putea afecta semnificativ compania, nu doar în Germania ci şi pe plan european”, se arată în comunicatul IG Metall.

Subsidiara Ford din Europa produce, vinde şi oferă servicii pentru brandul Ford de vehicule în 50 de pieţe, având aproximativ 45.000 de angajaţi la propriile sale facilităţi şi la societăţile mixte, conform informaţiilor postate pe site-ul companiei.

Producătorul auto american s-a angajat ca până în 2030 să vândă în Europa exclusiv automobile electrice, iar până în 2024 ar urma să fie lansate trei noi automobile electrice şi patru noi vehicule comerciale electrice, pe piaţa europeană.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#ford, #concedieri masive, #producator auto, #productie , #stiri auto