Avertismentul sefului Ford: Trebuie sa rezolvam aceasta problema, in caz contrar...

Luni, 26 Mai 2014, ora 17:26
3378 citiri
Avertismentul sefului Ford: Trebuie sa rezolvam aceasta problema, in caz contrar...
Foto: Arhiva Ziare.com

Alan Mulally, directorul executiv al companiei Ford, a declarat ca e nevoie de o reducere a numarului de masini produse de fabricile europene, pentru a se alinia cu scaderea cererii.

Sectiile fara comenzi si fabricile contraproductive au provocat pierderi importante companiilor auto care activeaza pe batranul continent, scrie Financial Times.

In total, vanzarile de masini s-au redus cu 4 milioane de unitati intre 2007 si 2013.

Intr-un interviu acordat publicatiei citate, seful Ford a precizat ca inchiderea unor fabrici din Europa nu a fost de ajuns pentru a aduce productia la un nivel sustenabil.

Chiar daca vanzarile au crescut in primele luni din 2014, Mulally a mentionat ca aceasta tendinta mascheaza o problema mai adanca, ce trebuie rezolvata.

"Companiile au nevoie sa isi raporteze productia la cerere. In caz contrar (...) situatia va deveni mai grava", a transmis CEO-ul Ford, care se va retrage din aceasta functie la 1 iulie.

Angajatii Ford de la Craiova, chemati din somaj tehnic - ce comanda au primit

Si uzina din Romania a avut de suferit din cauza situatiei europene.

La inceputul lunii trecute, compania a anuntat ca va intrerupe temporar productia modelului B-Max timp de sase zile in aprilie, opt zile in mai si noua zile in iunie, din cauza scaderii vanzarilor pe batranul continent.

Pe de alta parte, productia de motoare a fost oprita in luna aprilie timp de trei zile lucratoare. Decizii similare au fost luate si in februarie si martie.

In aceasta perioada, angajatii au fost trimisi in somaj tehnic.

Totusi, angajatii romani au primit o veste buna, dupa ce au fost chemati cateva zile de acasa, ca urmare a faptului ca au primit o comanda de 900 de vehicule B-Max.

Vanzarile modelului, fabricat in tara noastra, pe pietele europene au scazut cu 11,5% in primele trei luni, la 16.800 unitati, potrivit datelor Ford.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#sef Ford productie Europa, #sef Ford productie, #Ford productie , #modele