Cum arată noua variantă de Ford Puma, SUV-ul fabricat la Craiova. Mai multe îmbunătățiri notabile față de modelul inițial VIDEO

Miercuri, 07 Februarie 2024, ora 15:56
5180 citiri
Cum arată noua variantă de Ford Puma, SUV-ul fabricat la Craiova. Mai multe îmbunătățiri notabile față de modelul inițial VIDEO
Noua înfățișare a autoturismului Ford Puma produs la Craiova FOTO Instagram/ bogdan_mirica

Oficialii producătorului Ford Otosan au prezentat miercuri, 7 februarie, la Craiova varianta modernizată a SUV-ului Puma.

În afara face-lift-ului la modelul clasic, oficialii firmei au mai anunțat și intrarea în fabricație până la sfârșitul anului 2024 a variantei 100% electrice.

„Crearea noului Ford Puma a avut la bază dorințele clienților. Din punctul de vedere al Ford Motor Company, această mașină este superioară oricărui concurent din segment. Puma se diferențiază nu doar printr-un design frumos, sexy, dar și prin tehnologiile de ultimă generație. Puma este primul vehicul hibrid produs în România și va fi primul crossover 100% electric asamblat aici. (…) Pot confirma denumirea variantei electrice a Ford Puma (n.n. – care va intra în producție spre finalul acestui an tot la Craiova), care va fi Gen-E”, a declarat Roxana Capătă, Managing Director Ford România, în cadrul evenimentului de miercuri.

Raportul DataForce cu privire la înmatriculările de autoturisme în Europa arată că Ford Puma, SUV-ul de clasă B asamblat la uzina Ford Otosan din Craiova, a ajuns la 159.979 de clienți europeni. În același timp, celălalt SUV de clasă B produs exclusiv în România, Dacia Duster, a fost înmatriculat de 157.135 de clienți din Europa. Cum modelul Dacia Sandero, vedeta absolută a mărcii autohtone deținută e grupul Renault, este acum asamblat în Maroc, Puma a devenit liderul industriei auto românești pe continent. El este, de altfel și cel mai vândut model Ford pe piața europeană, arată econimica.net.

Conform producătorului, varianta modernizată a crossover-ului Ford Puma are un interior complet nou, afișaje digitale mari, conectivitate de ultimă oră și tehnologii avansate de conducere și asistență.

Astfel, în interior sunt acum vizibile două ecrane de dimensiuni generoase care permit controlul facil al tuturor sistemelor mașinii. Instrumentarul digital de bord de 12,8 inchi poate fi personalizat pentru a afișa informațiile pe care fiecare șofer le consideră utile, în timp ce ecranul tactil central de înaltă rezoluție, de 12 inchi, facilitează vizualizarea și controlul hărților, sistemului multimedia și a funcțiilor precum climatizarea și încălzirea scaunelor.

Noul sistem multimedia SYNC 4 are o putere de calcul de două ori mai mare decât versiunea anterioară și se adaptează pentru a facilita accesul la funcțiile utilizate cel mai mult de șoferi. Recunoașterea vocală înțelege limbajul natural, iar telefoanele inteligente pot fi conectate wireless folosind Apple CarPlay și Android Auto. Tot la capitolul conectivitate trebuie menționată capacitatea mașinii de a primi actualizări OTA (Over-the-Air).

Cei de la Ford au decis să doteze mașina cu blocuri optice noi. Tehnologia opțională Dynamic Matrix LED utilizează Predictive Dynamic Bending Light pentru a monitoriza drumul din față și pentru a lumina virajele.

Deocamdată nu au fost menționate detalii în legătură cu gama de prețuri a Ford Puma Facelift, acestea urmând să fie disponibile în luna aprilie, însă este cert că mașina va intra curând în producție și va ajunge la clienți în al doilea trimestru al acestui an.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#ford puma, #facelift puma, #autostrada ford, #puma 2024 , #Ford Puma