Vladescu: Absorbtia fondurilor europene, prioritatea Finantelor

Marti, 27 Iulie 2010, ora 13:481340 citiri
Vladescu: Absorbtia fondurilor europene, prioritatea Finantelor
Foto: Antena 3

Atragerea banilor europeni este prioritatea Ministerului Finantelor, in paralel cu lupta impotriva evaziunii fiscale, a declarat, marti, ministrul Sebastian Vladescu.

"Eu ma plang de absorbtia fondurilor comunitare, premierul se plange, presedintele se plange. Nu trebuie sa ne mai plangem, trebuie sa gasim solutii pentru ca Romania sa atraga bani europeni. Este prioritatea numarul 1 in Ministerul Finantelor, in paralel cu lupta impotriva evaziunii fiscale", a spus Vladescu.

In plus, ministrul a adaugat ca vine de la o intalnire cu investitorii globali ai fondului Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea. "Sunt oameni veniti din Argentina, Taiwan, din toata lumea unde exista bani, care sunt in Bucuresti si cauta oportunitati de investitii si este un lucru foarte importat si foarte bun", a spus Vladescu.

Referitor la salarii, ministrul Finantelor a declarat ca lucrurile sunt "foarte clare", exista deja un fond de salarii de 39 de miliarde de euro, agreat de FMI.

"In zona pensiilor, reducerea lor cu 15% n-a fost posibila din cauza deciziei Curtii Constitutionale. In momentul de fata, asteptam rezultatul analizei in Parlament a noii legi a pensiilor si, pe baza ei, vom face bugetul pe anul viitor", a explicat Vladescu.

De asemenea, ministrul a adaugat ca trebuie analizat, in prezent, efectul introducerii unei TVA de 24 la suta, luand in considerare recesiunea, pentru a se determina daca scaderea economica va fi de 1%, 1,5% sau 2%.