Ungureanu: Absorbtia fondurilor europene, prioritatea noastra aboluta

Marti, 13 Martie 2012, ora 20:411448 citiri
Ungureanu: Absorbtia fondurilor europene, prioritatea noastra aboluta
Foto: RTV

Premierul Ungureanu le-a transmis, marti, ministrilor si sefilor din institutiile care au ca atributii absorbtia de fonduri europene ca sunt responsabili sa respecte tinta stabilita de guvern pentru acest an.

"Va fac responsabili sa ajungeti la tinta de 6 miliarde de euro in acest an, este prioritatea absoluta a acestui guvern", a mentionat premierul, la sedinta de la palatul Victoria.

In context, Ungureanu a prezentat cateva cifre legate de impactul pe care fondurile europene il pot avea in economia reala.

Absorbtia completa a fondurilor alocate inseamna o cresterea economica medie de 4,4% in perioada 2014-2020, a spus seful Executivului.

De asemenea, el a precizat ca "la un grad de absorbtie de 100%, impactul net asupra veniturilor bugetare totale este de 1,2 miliarde euro pe an, in timp ce la o rata de absorbtie de 60%, impactul este estimat la 0,8 miliarde de euro pe an".

Numarul de persoane angajate pe an este de 20.200 de persoane, la o rata de absorbtie de 100% a banilor europeni.

La sedinta de marti au fost prezenti aproape toti membrii Cabinetului, ca si sefii Autoritatilor de Management, Autoritatii de Certificare si Plata, ANRMAP si celorlalte organisme intermediare implicate in absorbtia fondurilor europene.