Turismul balnear ar putea aduce foarte multi bani Romaniei

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 23:07
3232 citiri
Turismul balnear ar putea aduce foarte multi bani Romaniei
Foto: Interferente

Dr. Gheorghe Moraru a declarat, sambata, ca Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii si cel al Turismului ar trebui sa colaboreze mai strans pentru promovarea turismului balnear, acest domeniu avand un potential foarte bun in termeni financiari.

"Nu suntem inca bine, bine, cunoscuti pe plan international. La nivel national ar trebui sa existe o campanie de promovare a acestor statiuni si asupra efectelor tratamentelor. Ar aduce Romaniei niste beneficii deosebite. Pe plan international, promovarea ar trebui sa fie facuta un pic mai agresiv. La targurile internationale de turism, de exemplu, prezentarea este slabuta. Turismul balnear ar aduce foarte multi bani Romaniei. Este una dintre bogatiile naturale ale Romaniei. Foarte putine tari au ceea ce avem noi. Si ca dotare materiala si ca factori naturali si ca personal medical. Ar trebui sa existe o colaborare mai stransa intre Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii si cel Turismului", considera Moraru, potrivit NewsIn.

Acesta arata ca birocratia reprezinta un impediment pentru dezvoltarea Bailor Felix cu ajutorul fondurilor europene, spunand ca este stupefiat de faptul ca Romania nu dispune de specialisti in acest domeniu.

"Birocratia. Raman stupefiat ca nu avem oameni pregatiti pentru a absorbi fonduri europene. (...) Exista si cateva zone in Felix mai putin dezvoltate, care o duc greu. Exista unitati care o duc greu, care sunt inchise si care se deschid o luna-doua vara. Din fericire privatii au investit foarte mult, iar statiunea s-a dezvoltat foarte mult. Exista undeva la peste 200 de pensiuni, unele dintre acestea de patru stele", a explicat Gheorghe Moraru.

Dr. Gheorghe Moraru este un reputat medic specialist in recuperare medicala, medicina fizica si balneologie, cu o vechime de peste 35 de ani in domeniu.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#turism balnear Romania bani, #turism balnear Gheorghe Moraru , #fonduri turism
Comentarii
Poza Carrandash
Carrandash
rank 1
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5