Titlurile de stat italiene ating noi valori maxime

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 21:41 1242 citiri

Titlurile de stat italiene au atins noi maxime istorice pentru zona euro, din cauza temerilor legate de efectele referendumului grecesc asupra pietelor internationale.

Dobanda (randamentul) pe care cumparatorii de datorie italiana o solicita pentru a acorda imprumuturi guvernului italian a atins aproape 6,4 procente, in vreme ce diferenta dintre bondurile italiene si cele germane - considerate punct de referinta - a atins 4,6 procente, noteaza Financial Times.

Ingrijorarile crescande in privinta Greciei ar putea submina licitatii importante ale guvernului spaniol si francez, care intentioneaza sa obtina in perioada urmatoare noi imprumuturi din pietele financiare.

Analistii financiari considera ca randamente de peste 6,5 procente sunt nesustenabile pentru bonduri pe 10 ani, in vreme ce diferente mai mari de 4,5 procente fata de titlurile de stat germane este considerat ca semnaland un risc considerabil.

Ingrijorator este si faptul ca dobanzile titlurilor de stat franceze au crescut, de asemenea. Investitorii se tem din cauza posibilitatii ca Franta sa-si piarda, la randu-i, ratingul de tara AAA, considerat ca lipsit de risc.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News