S-au terminat banii pentru infrastructura din vestul tarii

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 21:52
1739 citiri
S-au terminat banii pentru infrastructura din vestul tarii

Autoritatile din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regiunea Vest au suspendat procesul de depunere a cererilor de finantare nerambursabila pentru domeniul major de interventie 3.1 "Reabilitarea, modernizarea si echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate", dupa ce prin proiectele depuse si aflate in proces de evaluare si selectie, se depaseste cu mai mult de 50% valoarea totala alocata.

Potrivit conducerii Agentiei, s-a decis incetarea procesului de depunere de cereri de finantare pe acest domeniu dupa ce Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional 2007 - 2013 (AM POR), a emis o instructiune ce prevede suspendarea depunerii de cereri de finantare pentru aceasta componenta incepand cu data de 5 noiembrie 2010.

"Alocarea financiara pentru acest domeniu major de interventie pentru Regiunea de Dezvoltare Vest este de 17,59 milioane euro, iar valoarea nerambursabila solicitata a celor 19 proiecte contractate sau aflate in procesul de evaluare este de 33,35 milioane euro. Astfel, valoarea solicitata a celor 19 proiecte depuse depaseste cu 15,76 milioane euro valoarea alocata, respectiv cu 89,6%", declara Miruna Vitcu, director comunicare din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Vest.

Proiectele aflate in rezerva vor putea fi finantate in conditiile in care se disponibilizeaza sume in cadrul acestui domeniu major de interventie pentru Regiunea Vest.

In Regiunea Vest, domeniul major de interventie 3.1 "Reabilitarea, modernizarea si echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate" este cel de-al cincilea domeniu al POR 2007-2013 pentru care se suspenda depunerea de proiecte.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#finantare POR, #finantare infrastructura vest, #constructii vestul tarii , #finantare
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Sa mai zica cineva ca ardelenii si banatenii nu su pricep sa faca proiecte cu finantare de la UE!