Romania a folosit doar 10% din fondurile de la UE

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 22:581502 citiri
Romania a folosit doar 10% din fondurile de la UE
Foto: Arhiva

Romania a absorbit pana la sfarsitul anului trecut doar 1,9 miliarde euro din fondurile structurale in valoare de 20 de miliarde de euro puse la dispozitie de UE.

Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerul Finantelor, a declarat ca au fost depuse proiecte in valoare totala estimata de 40 miliarde euro, din care s-au contractat 7.000 de proiecte, estimate la 15 miliarde euro, si s-au semnat 5.000 de proiecte, de aproximativ 10 miliarde euro, informeaza Mediafax.

"La evaluare, trebuie spus ca peste jumatate din proiecte sunt foarte slabe, in niciun caz bancabile. Sunt foarte multi consultanti care lucreaza cu beneficiari fara expertiza si fac niste proiecte neaplicabile. (...) Consultantii sa-si consilieze beneficiarii intr-un mod mai corect!", a afirmat Dragoi.

Oficialul spera ca ultimele masuri care vor fi adoptate impreuna cu Comisia Europeana vor asigura atragerea a 90% din fondurile structurale pana in anul 2015. Reducerea numarului de documente necesare este una dintre masurile care vor fi luate.