Ridzi foloseste fonduri europene pentru drumurile din Petrosani

Joi, 08 Iulie 2010, ora 13:30
2017 citiri
Ridzi foloseste fonduri europene pentru drumurile din Petrosani
Foto: Marius Mitrache

Autoritatile locale de la Petrosani au demarat un amplu proiect care se vrea a fi o investitie pentru viitorul zonei, care sa schimbe fata localitatii.

Este vorba despre "Reabilitarea si modernizarea arterei principale din municipiul Petrosani", proiect finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 2 "Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale". Proiectul a demarat joi cu un seminar unde au participat toti cei implicati in implementarea lui in bune conditii, de la autoritatile locale, reprezentanti ai politiei, ai spitalului, si pana la cei ai constructorului, respectiv ai firmei Drupo.

Proiectul, a carei durata de implementare este de 22 de luni, presupune reabilitarea si modernizarea arterei principale de circulatie din municipiul Petrosani, adica 3.145 de metri cat masoara strazile Mihai Viteazu, 1 Decembrie 1918, Oituz, Unirii si 1 Iunie.

"Este absolut necesara reabilitarea si modernizarea retelei de strazi urbane pentru evitarea concentrarilor excesive de trafic, scurtarea distantelor de parcurs intre zonele functionale ale orasului, precum si eliminarea blocajelor in punctele de acces catre oras prin sprijinirea proiectelor de modernizare a strazilor care conecteaza magistralele orasenesti cu drumul national ce traverseaza orasul. Reabilitarea si modernizarea strazilor urbane vor contribui la fluidizarea traficului urban, reducerea timpului de transport, eliminarea blocajelor rutiere si traversarea localitatilor in conditii de siguranta", declara Tiberiu Iacob Ridzi (foto), primarul municipiului Petrosani.

Valoarea proiectului este de 9.357.978 lei, iar banii provin de la Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei si bugetul local al municipiului Petrosani.

Prin implementarea acestui proiect administratia de la Petrosani sustine ca vor face un pas important in dezvoltarea turismului care pana acum a avut de suferit din cauza infrastructurii.

"Proiectul va contribui la dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice, prin dezvoltarea turistica a municipiului Petrosani si a muntilor Parang, va atrage investitii ce va dezvolta mediul de afaceri si nu in ultimul rand va creste siguranta deplasarii in oras si intre localitati", a conchis Ridzi.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#proiecte infrastructura Petrosani, #fonduri europene drumuri , #fonduri europene structurale
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Primarul Ridzi se preocupa . Pacat ca nu i-au mai dat banii pentru gondola care ar fi trebuit sa dea un avant turismului in zona .