Proiectul "Promovarea mobilitatii fortei de munca in randul angajatilor si persoanelor inactive - MOWEUP" a fost lansat pe 15 noiembrie

Advertorial
Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 13:45
9135 citiri

In data de 15 noiembrie a avut loc evenimentul de lansare al proiectului "Promovarea mobilitatii fortei de munca in randul angajatilor si persoanelor inactive - MOWEUP".

In cadrul evenimentului domnul Ion-Danut Juganaru a prezentat programul INTEREG V-A Romania - Bulgaria si starea pietei muncii din Romania.

Doamna Adriana Barothi, care este sef de proiect din partea romana si doamna Laura Tirziu au prezentat participantilor obiectivele principale si activitatile proiectului.

Bugetul proiectului este de 399 360.85 EUR, dintre care contributia bugetara a UE este de 339 456.72 EUR. Acesti bani sunt asigurati de "Fondul european pentru dezvoltarea regionala".

Primul scop al proiectului este - crearea unei arii eligibile integrate, din punct de vedere al angajarii si mobilitatii fortei de munca precum si sustinerea acesteia in gasirea locurilor de munca in regiunile transfrontaliere pe lungul Dunarii.

Al doilea scop este - elaborarea si sustinerea unei platforme web bilingva in limba bulgara si in limba romana, care sa fie instrumentul prin care oamenii primesc informatii si sfaturi cu privire la cariera.

La acest eveniment au participat 58 de companii - 21 dintre ele au fost institutiile de stat, 18 - societati, 8 companii jurnalistice si 11 persoane - membrii echipei de conducere al proiectului.

Proiectul se deruleaza pe durata a 24 luni (din luna mai 2017 pana in mai 2019).

Liderul de proiect este Camera de comert si industrie din Dobrici, iar Institutul European pentru turism cultural EUREKA din Dobrici si Camera de comert, industrie, navigatie si agricultura din Constanta sunt parteneri.

Activitatile proiectului se vor desfasura in regiunile transfrontaliere dea lungul Dunarii in Romania si Bulgaria (7 regiuni in Romania si 8 regiuni in Bulgaria)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#Mobility Workers unemployed Upgrade MOWEUP , #proiecte europene