Proiecte de peste trei miliarde de lei pentru dezvoltarea satelor

Sambata, 22 Mai 2010, ora 16:52
2271 citiri
Proiecte de peste trei miliarde de lei pentru dezvoltarea satelor

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit va contracta in perioada urmatoare 295 de proiecte selectate pentru finantare prin "Masura 322-Renovarea si dezvoltarea satelor", in valoare de peste trei miliarde de lei.

Proiectele selectate pentru finantare au fost depuse in sesiunea deschisa intre 15 iunie-31 iulie 2009. Fondurile europene nerambursabile ce vor fi acordate acestor proiecte au o valoare totala de peste 3,08 miliarde de lei, acoperind astfel integral alocarea aferenta sesiunii din perioada iunie-iulie 2009, dupa cum se arata intr-un comunicat al APDRP.

Trebuie mentionat ca APDRP a reusit performanta sa verifice cele 2051 de proiecte incadrate la Masura 322 si alte aproximativ 25 de mii de cereri de finantare depuse pana in prezent la restul masurilor active, cu doar 1400 de angajati.

Prin fondurile alocate Masurii 322 se finanteaza atat dezvoltarea infrastructurii rurale, cat si serviciile pentru populatia locala sau proiecte de conservarea a traditiilor.

Astfel, proiectele selectate vor primi fonduri pentru imbunatatirea retelelor de drumuri, infiintarea si dotarea centrelor after school, reabilitarea, modernizarea si dotarea caminelor culturale, infiintarea gradinitelor, infiintarea centrelor sociale de ingrijire batrani, restaurarea bisericilor si a monumentelor istorice.

Programul european vizand renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale, dispune de fonduri in valoare de 1,54 milioane de euro.

Fondurile totale alocate Masurii 322 prin FEADR sunt de 1,54 miliarde de euro, din care 80 % reprezinta contributia Uniunii Europene, iar restul contributia statului roman.

Plafonul minim acceptat pentru un proiect finantat prin aceasta masura este de 5 mii de euro, in timp ce valoarea maxima poate ajunge la 6 milioane de euro, in cazul unui proiect integrat, al carui beneficiar este o asociatie de dezvoltare intercomunitara.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#proiecte finantare sate, #proiecte dezvoltare renovare sate, #fonduri europene dezvoltare sate , #finantare