Proiecte de 3,3 miliarde de euro, aprobate in sectorul de apa

Luni, 13 Iunie 2011, ora 19:31
978 citiri
Proiecte de 3,3 miliarde de euro, aprobate in sectorul de apa

Valoarea totala a proiectelor aprobate in sectorul de apa din Programul Operational Sectorial Mediu se ridica la 3,367 miliarde de euro, fara TVA.

Din aceasta valoare, 2,599 miliarde de euro reprezinta contributia Uniunii Europene, a anuntat, luni, seful Directiei Programare si Evaluare din MMP, Florian Burnar, la Forumul Regional al Apei.

"In sectorul de apa sunt 31 de proiecte aprobate. Vorbim in mare parte despre proiecte majore de infrastructura de peste 50 de milioane de euro. Este si un proiect mai mic ca valoare, o completare a proiectului de la Constanta, respectiv un proiect nemajor la Eforie Sud.

A venit, intre timp, si aprobarea pentru proiectul de la Suceava (120 milioane de euro; sunt 32 de proiecte - n.r.). Pentru proiectul de la Dolj speram sa semnam cat mai repede si contractul de finantare", a spus Florian Burnar.

Potrivit acestuia, proiectele din sectorul de apa au valori extrem de mari. Cel mai mic proiect ca valoare este de 26 de milioane de euro, realizarea unei statii de epurare la Eforie Sud, dar sunt si proiecte de circa 200 de milioane de euro la Cluj, Salaj, Constanta sau Brasov.

"Fiecare proiect de asemenea anvergura include, de regula, intre 15 si 20 de contracte de servicii si lucrari, ca atare exista o multitudine de oportunitati pentru potentialii investitori", a precizat Burnar.

Alocarea financiara pe POS Mediu este de 5,6 miliarde de euro, din care 4,5 miliarde de euro reprezinta contributia comunitara, iar 1,1 miliarde de euro contributia nationala. Alocarea financiara pe Axa prioritara 1 - Extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata se ridica la circa 2,776 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#fonduri europene apa, #proiecte sector apa, #finantare sector apa , #fonduri europene structurale