Peste o suta de proiecte turistice aprobate de Guvern

Duminica, 10 Aprilie 2011, ora 15:27
2809 citiri
Peste o suta de proiecte turistice aprobate de Guvern

Guvernul a aprobat lista care cuprinde programele si investitiile in turismul romanesc. In prezent, in Romania sunt peste 30 de proiecte privind investitiile in turism care inca sunt in derulare.

Totodata, Guvernul a aprobat inca 77 de proiecte de investitii noi, in toate zonele tarii. Conform Monitorului Oficial, proiectele care se deruleaza in colaborare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si a Turismului sunt cofinantate in proportie de maxim 50 la suta de administratiile locale.

In cazul domeniilor schiabile, MDRT finanteaza procurarea instalatiilor de transport pe cablu si montajul acestora in limita fondurilor disponibile. Astfel, conform listei aprobate de Guvernul Romaniei, in tara sunt 11 proiecte privind dezvoltarea domeniului schiabil.

Proiectele privind dezvoltarea domeniilor schiabile de pe Valea Prahovei, Predeal, Azuga, Busteni si Sinaia continua sa fie finantate cu fonduri de la bugetul de stat.

Pe lista aprobata de Guvern au aparut si proiecte noi, care vizezaza dezvoltarea domeniului schiabil din locuri mai putin cunoscute, si anume dezvoltarea statiunii turistice Pasul Valcan, din judetul Hunedoara sau schi in comuna Horia din judetul Alba. Nu doar proiectele de infrastructura montana vor fi finantate. Se vor mai finanta si proiectele precum dezvoltarea infrastructurii turistice din Praid, prin constructia unui complex balnear.

Totodata, se va pune accent si pe restaurarea unor obiective istorice cu potential turistic. Astfel, se va reabilita Casa de Cultura din Govora, judetul Valcea, in vederea amenajarii unui muzeu balnear sau restaurarea cetatii de refugiu din localitatea Sachiz, judetul Mures, cetate care dateaza din secolul al XIV-lea.

Toate proiectele care urmeaza a fi finantate vor obtine avizul Consiliului tehnico-economic al MDRT pe studii de fezabilitate executate.

Proiectele vizeaza dezvoltarea infrastructurii turistice a mai multor zone din tara. Astfel, pe lista aprobata de Guvern sunt cuprinse proiecte privind lucrari la stranduri, domenii schiabile si diferite centre de salvare si asistenta montana si nu numai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#proiecte turistice aprobate guvern, #dezvoltarea domeniului schiabil, #dezvoltarea infrastructurii turistice , #fonduri turism