Pensionarele si tinerele fara job din Bucuresti si Ilfov pot urma gratuit cursuri de informatica finantate din fonduri europene

Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 13:58
4063 citiri
Pensionarele si tinerele fara job din Bucuresti si Ilfov pot urma gratuit cursuri de informatica finantate din fonduri europene
Foto: Brainstorming Consulting

Nu mai este de mult un secret faptul ca traim in era digitala. O mare parte dintre activitatile noastre zilnice se desfasoara in mediul virtual. Fie ca vorbim de locul de munca sau de banala plata a facturilor pentru diverse utilitati, aproape totul se realizeaza cu ajutorul computerului.

Retelele de socializare anuleaza practic distantele fizice si aduc oamenii mai aproape unii de altii; celebrul Google a devenit principala sursa de informatii, iar ziarele nu mai sunt citite "pe hartie", ci pe internet. Totul este online. Trebuie sa recunoastem insa ca nu suntem chiat toti asi in materie de computere, iar cele mai dezavantajate sunt persoanele in vasta, care nu au avut norocul sa beneficieze inca din tinerete de "minunile" tehnologiei moderne.

De cate ori nu ti s-a intamplat, de exemplu, sa fii departe si sa doresti sa stai de vorba cu mama sau bunica cat mai repede, sa le impartasesti o bucurie, sa le ceri sfatul, sa le transmiti o fotografie sau un filmulet si sa nu poti face asta pentru ca ele nu stiu sa utilizeze computerul?

Daca te regasesti in aceasta situatie, Brainstorming Consulting te ajuta sa ii faci cadou mamei sau bunicii un curs gratuit de initiere in utilizarea computerului. Pentru a participa la acest curs, doamnele trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba varsta cuprinsa intre 45 si 64 ani, sa nu aiba un loc de munca si sa locuiasca in Bucuresti sau Ilfov.

Participantele vor invata sa tasteze, sa acceseze internetul, paginile de socializare, e-mailul, sa utilizeze aplicatiile Word si Excel si de ce nu, sa descarce muzica, fotografii sau filme. Formatorii Brainstorming Consulting dau asigurari ca informatiile sunt prezentate astfel incat sa fie usor de asimilat, iar termenii specifici acestui domeniu, in marea lor majoritate imprumutati din limba engleza - precum mouse, click, site, online sau deskop - vor deveni in scurt timp cei mai buni prieteni ai cursantelor.

Specialistii spun ca astfel de cursuri fac mai usoara trecerea de la stilul de viata din timpul muncii la cel de pensionar, informatiile pe care le obtin astfel fiindu-le de mare folos pentru diverse activitati.

La cursurile de competente informatice pot participa nu doar doamnele mai in varsta, ci si cele mai tinere, inclusiv femeile cu copii intre 5-10 ani, care au resedinta in Bucuresti sau Ilfov si nu au un loc de munca. Acestea din urma pot beneficia, pe langa trainingul informatic, si de serviciile gratuite de tip after-school oferite de Centrul de educatie si ingrijiri IGLOO.

Noile serii de curs incep in prima parte a lunii octombrie, sunt autorizate, gratuite, au o durata de cinci zile si se desfasoara la sediul Brainstorming Consulting din str. Fainari 45A, sector 2.

La finalul acestora, participantele vor sustine un examen de evaluare in urma caruia vor primi un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice. Pentru mai multe amanunte vizitati site-ul Brainstorming Consulting, pagina de Facebook Brainstorming Consulting sau sunati la 0720.930.808, 0723.321 150, 0766.297.313.

Cursurile de competente informatice fac parte din proiectul "Trei generatii pentru maine", implementat de Brainstorming Consulting in parteneriat cu agentia de publicitate Godmother si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul isi propune sa sprijine femeile intre 18 si 64 de ani din Bucuresti si Ilfov care sunt in cautarea unui loc de munca, oferindu-le cursuri gratuite de calificare ca babysitter, decorator florar, manichiurist-pedichiurist, frizer, cursuri de competente antreprenoriale, competente sociale si civice si competente informatice. De asemenea, mamele cu copii intre 5-10 ani care participa la cursurile organizate in cadrul proiectului, beneficiaza de servicii after-school gratuite pentru micutii lor, in cadrul centrului IGLOO.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#curs informatica pensionare, #curs informatica femei, #curs informatica fonduri europene , #fonduri europene