Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Orasele, cheia viitorului Europei - cum sa combini banii de la buget cu fondurile UE

Vineri, 15 Mai 2015, ora 12:44
3963 citiri
Orasele, cheia viitorului Europei - cum sa combini banii de la buget cu fondurile UE
Foto: Oxygen Events

Oxygen Events organizeaza editia a doua a conferintei care are ca subiect cheie dezvoltarea regionala, un forum dedicat judetelor, municipiilor si comunelor, iar initiativa organizarii vine ca urmare a uneia dintre principalele provocari cu care se confrunta Europa in secolul XXI si anume noile modele de dezvoltare a oraselor sale.

Evenimentul se va desfasura pe 19 mai, la Marshal Garden Bucuresti.

Oficiali ai Ministerului Dezvoltarii considera ca succesul procesului de descentralizare depinde sine-qua-non de colaborarea si implicarea constanta a autoritatilor administratiei publice centrale si locale, precum si a tuturor factorilor interesati, iar instrumentele financiare utilizate in programele operationale contribuie la dezvoltarea regionala prin sustinerea proiectelor mature, cu potentiala viabilitate economica, determinand totodata cresterea disciplinei financiare a proiectelor sprijinite.

Tema centrala a conferintei, sustinuta de Marcel Ionescu-Heroiu, Senior Social Development Specialist, Europe & Central Asia The World Bank, este "coordonarea investitiilor de la bugetul de stat cu cele din fonduri europene si propuneri pentru o evaluare si selectie mai eficienta a proiectelor finantate de la bugetul de stat, deoarece nevoile de investitii ale Romaniei sunt foarte mari si este clar ca fondurile europene disponibile pentru perioada de programare 2014-2020 pot acoperi numai o parte din nevoi, {...} dupa principii clare".

Aceasta este tinta principala, deoarece "pentru a contribui la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020 este necesara implicarea tuturor reprezentantilor din sfera socio-economica locala, atat din sectorul public cat si din cel privat, in vederea elaborarii si punerii in practica a strategiilor de dezvoltare locala", crede si Ramona Ivan, director al Directiei Relatii Externe si Finantari Structurale din CEC Bank.

Insa, inainte de a ne gandi la o convergenta cu restul Europei, trebuie sa ne gandim la o convergenta economica in interiorul Romaniei.

Harta investitiilor va fi prezentata intr-un Focus interesant de catre Roxana Nica: "Dezvoltarea regionala urmareste impulsionarea si diversificarea activitatilor economice, stimularea investitiilor in sectorul privat, contributia la reducerea somajului si, nu in ultimul rand, conduce la o imbunatatire a nivelului de trai."

Laura Ionescu, secretar de stat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism sustine ca "o tara este bogata numai in masura in care are comunitati locale prospere, bazate pe spirit antreprenorial si pe o administratie publica deschisa afacerilor."

Insa, pentru realizarea acestor obiective, "dezvoltarea Parteneriatului Public Privat va constitui un pilon de sustinere a autoritatilor locale pentru implementarea cu succes a proiectelor cu componenta europeana si/sau nationala", afirma si Mirela Iovu, vicepresedinte al CEC Bank.

Orasele indeplinesc un rol vital in dezvoltarea regiunilor europene, fiind considerate elemente cheie ale imbunatatirii competitivitatii Uniunii Europene la nivel global.

Dezvoltarea unor orase competitive si durabile reprezinta o prioritate la nivelul Uniunii Europene, Romania avand obligatia sa se inscrie in acest demers european si sa asigure conditiile dezvoltarii durabile a retelei nationale de orase.

Astfel, "competitivitatea oraselor este generata nu doar de valorificarea oportunitatilor de localizare si a resurselor umane si naturale, ci si de coerenta si consecventa actiunilor autoritatilor publice si de politicile de marketing teritorial ale acestora", afirma Bogdan Suditu, conf.univ. Universitatea Bucuresti.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#coordonare investitii buget stat, #eveniment fonduri europene stat , #fonduri europene