Obiective turistice inedite din Romania, promovate pe bani europeni

Joi, 10 Martie 2011, ora 17:09
2865 citiri
Obiective turistice inedite din Romania, promovate pe bani europeni
Foto: Ziare.com

Peste 60 de obiective mai putin cunoscute, din regiunea Nord - Vest, vor fi promovate prin intermediul proiectului "Nordul Magic al Transilvaniei", elaborat de asociatia Infoturism, finantat si din bani europeni si de la Ministerul Turismului si Dezvoltarii Regionale.

Prin prezentul proiect, care dureaza 16 luni, se va realiza o promovare online si offline a obiectivelor naturale si antropice cu potential turistic major din zona de Nord - Vest.

Cele 64 de obiective turistice vor fi prezentate, iar materialele de promovare vor fi folosite pentru informare, atragere si orientarea turismului intern.

"Ne dorim ca prin acest proiect sa creasca rezervarile cu 15%, dar si numarul turistilor, fata de 2009. Materialele de promovare vor fi distribuite la peste 500 de agentii de turism", a declarat joi project managerul Stelian Mitu.

Obiectivele vor fi prezentate pe larg pe portalul www.transilvania-magica.ro, dar accentul se va pune pe elementele de unicitate si turismul de evenimente.

Consultantul de turism, Traian Badulescu, este de parere ca serbarile si evenimentele contribuie mult la promovarea turismului romanesc. El a mai militat si pentru reintroducerea circuitelor turistice, nu doar a turismului de masa.

In cadrul proiectului 'Nordul Magic al Transilvaniei' se va realiza o baza de date pentru fiecare resursa turistica promovata, se vor distribui cataloage si CD-uri de prezentare a resurselor catre cel putin 500 de agentii turistice la nivel national. Acestea se vor distribui la targuri de turism si astfel va creste vizibilitatea resurselor promovate si implicit ale regiunii Nord - Vest.

Valoarea totala a acestui proiect este de 930.741 de lei. Pe lista obiectivelor care vor fi promovate se numara: Creasta Cocosului, din Muntii Gutai, judetul Maramures, pestera Grota Zanelor, Vulcanii Noroiosi din judetul Bistrita Nasaud, Fanatele Clujului, Poiana cu narcise, Cheile Turzii si altele.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#promovare obiective turistice Transilvania, #proiect transilvania magica , #fonduri europene structurale