Noile magistrale de metrou, finantate cu fonduri structurale

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 21:52
2371 citiri
Noile magistrale de metrou, finantate cu fonduri structurale

Doua proiecte de investitii in infrastructura, estimate la peste doua miliarde de euro, vor fi finantate din fonduri structurale, in urma acordului primit din partea Comisiei Europene, a anuntat, marti, Ministerul Transporturilor.

"Comisia Europeana a aprobat marti, 30 aprilie 2013, includerea a doua proiecte de investitii, care vizeaza constructia magistralelor de metrou M4 si M5, precum si a tronsonului de autostrada Sebes - Turda, in Programul Operational Sectorial de Transport (POS-T), cu sustinere financiara din fonduri structurale" se arata in comunicatul MT.

Obiectivele de investitii mentionate au o valoare estimata de peste doua miliarde de euro si urmeaza sa fie finantate din instrumente structurale, cu durata de implementare pana la sfarsitul anului 2015.

In urma discutiilor purtate de ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, pe 25 aprilie 2013, la Bruxelles, in vederea includerii acestor proiecte in POS - T, Comisia Europeana a aprobat modificarile solicitate de catre partea romana, ceea ce inseamna ca Ministerul Transporturilor va putea deconta din bugetul Uniunii Europene, contributia de 85% din fonduri structurale.

In prezent sunt in pregatire documentatiile tehnico-economice, urmand ca, pana in luna septembrie 2013, sa fie transmise cererile de finantare si de rambursare a cheltuielilor.

"In urma concretizarii acordului comunitar, Ministerul Transporturilor are astazi asigurata sursa de finantare pentru demararea obiectivelor de investitii de importanta strategica pentru Romania, magistralele de metrou M4 si M5 si tronsonul de autostrada Sebes - Turda", a declarat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Guvernul a adoptat in data 27 martie 2013 o Ordonanta de urgenta care va permite deblocarea unei sume de 104 milioane de lei pentru continuarea lucrarilor de constructie la Magistrala 5 a metroului bucurestean.

Premierul Victor Ponta declarase ca lucrarile la Magistrala 5 a metroului Universitate - Drumul Taberei continua, dar ca se dovedesc a fi din ce in ce mai scumpe. Totodata, el a aratat ca Executivul va asigura resursele financiare necesare.

El a precizat ca Magistrala V a metroului este un proiect mare, in valoare de 1,2 miliarde de euro, cost similar cu al Autostrazii Comarnic-Brasov.

in 2013, pentru tronsonul de metrou Universitate - Drumul Taberei (M5) a fost prevazuta in buget suma de 135 de milioane de lei, aceasta fiind concentrata in primele doua trimestre, iar la rectificare vor fi alocate sume suplimentare, a declarat, pe 11 martie, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#fonduri europene metrou Drumul Taberei, #fonduri europene autostrada Sebes , #fonduri europene structurale