Targovistea risca sa piarda finantare europeana de peste 230 milioane lei

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 07:49
1502 citiri
Targovistea risca sa piarda finantare europeana de peste 230 milioane lei

Municipiul Targoviste risca sa piarda finantare europeana de peste 230 de milioane de lei, din cauza intarzierii derularii a doua proiecte, a declarat, miercuri, la Targoviste, directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Sud Muntenia, Liviu Musat.

Cele doua proiecte sunt Planul integrat de dezvoltare urbana, cu o valoare totala de 149 de milioane de lei, si centura municipiului, cu o valoare de 88,7 de milioane de lei.

"Un exemplu important este, la Targoviste, Planul integrat de dezvoltare urbana. Aici va trebui, in perioada urmatoare, sa depunem toate eforturile pentru reinscrierea proiectului in traiectoria normala. Sunt doi ani si ceva de cand s-a semnat contractul de finantare (...).

Mai avem un proiect, tot de cateva zeci de milioane de lei, centura Targovistei. Proiectul este intr-o faza ingrijoratoare vizavi de sansele de a fi finalizat. La acesta, spre deosebire de Planul integrat de dezvoltare urbana, macar contractul de lucrari a fost atribuit, a fost reziliat si urmeaza ca, pentru partea de lucrari ce nu a fost realizata, sa se faca o noua licitatie", a precizat Liviu Musat.

Acesta a spus ca proiectele care nu respecta termenul iulie 2015 vor pierde finantarea.

"Am luat hotararea, impreuna cu decidentii din consiliul de dezvoltare din consiliile judetene din regiune, sa incercam sa facem tot pentru a accelera aceste proiecte, iar daca nu exista posibilitatea incadrarii in termenul maxim, respectiv iulie 2015, vom fi pusi in situatia de a rezilia contracte de finantare", a spus Musat.

Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat, a vizitat, miercuri, mai multe proiecte REGIO din judetul Dambovita.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#Targoviste finantare bani, #Targoviste pierde bani finantare , #finantare