Guvernul neaga ca da bani doar primariilor PD-L

Luni, 14 Martie 2011, ora 19:53
1355 citiri
Guvernul neaga ca da bani doar primariilor PD-L

Guvernul neaga ca ar aloca fondurile pe criterii politice, si sustine ca fondurile alocate in baza Ordonantei 7/2006 s-au facut in functie de stadiul investitiilor aflate in derulare si in baza cererilor de finantare.

"Fondurile guvernamentale alocate in baza Ordonantei 7/2006 nu au fost acordate pe criterii politice, ci in functie de stadiul investitiilor aflate in derulare, in baza cererilor de finantare depuse in cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural, de catre autoritatile publice locale", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Executivul anunta ca a alocat 386 de milioane de lei pentru continuarea finantarii a peste o mie de proiecte de investitii aprobate in cadrul programului. "O mare parte din aceste proiecte sunt proiecte care au fost incepute anul trecut, unele dintre ele vor fi finalizate anul acesta. Sunt proiecte incepute deja", a explicat deputatul PD-L Gelu Visan, luni, la Antena 3.

Guvernul mai sustine ca fondurile pentru dezvoltarea infrastructurii din spatiul rural au fost distribuite mai mult catre administratii conduse de PSD-PC, si nu catre administratii conduse de pedelisti, asa cum arata datele aparute in presa.

Potrivit Guvernului, 31% din fonduri au ajuns la administratii PSD+PC, 28% catre administratii PNL, 27% catre administratii PD-L, 9% catre administratii UDMR si 6% catre administratiile care apartin altor formatiuni.

Guvernul da primariilor 90 milioane euro - PD-L, principalul beneficiar

"Subliniem ca alocarea sumelor potrivit acestui Program guvernamental s-a facut in fiecare an, in functie de evolutia si stadiul investitiilor si in baza cererilor de finantare depuse de autoritatile locale, potrivit legii", se mai arata in comunicat.

Prin program au fost finantate 2.500 de proiecte in valoare de aproximativ 3,5 miliarde de lei, iar 600 au fost finalizate si puse in functiune. In 2009 si 2010 au fost alocati aproximativ 1,5 miliarde de lei pentru acest program, restul de 2 miliarde fiind alocati din 2006 pana in 2009.

Potrivit informatiilor publicate luni de Mediafax, Guvernul a alocat aproximativ 90 de euro primariilor, din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata, pentru acoperirea cheltuielilor de executie a lucrarilor de investitii prevazute in cererile de finantare "declarate eligibile", o mare parte din bani ajungand la PD-L.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#Guvern fonduri infrastructura, #guvern alocare fonduri , #finantare