FT: Romania a cheltuit doar 238 de milioane de euro din fondurile UE

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 11:49
1229 citiri
FT: Romania a cheltuit doar 238 de milioane de euro din fondurile UE
Foto: Arhiva

Uniunea Europeana a cheltuit pana acum numai 10% din cele 347 miliarde de euro alocate pana in 2013 pentru a promova dezvoltarea regiunilor sarace, iar in cazul Romaniei au fost cheltuite doar 239 de milioane de euro, se arata in niste documente interne ale Comisiei Europene.

Financial Times a obtinut documente interne ale CE care arata ca miliarde de euro din fondurile alocate de Uniunea Europeana pentru dezvoltarea regiunilor subdezvoltate nu sunt utilizate deoarece statele membre nu pot sa asigure cofinantarea necesara pentru eliberarea fondurilor, anunta Realitatea Tv.

Pana in prezent, UE nu a cheltuit decat 10% din cele 347 miliarde de euro alocate pana in 2013 pentru a promova dezvoltarea regiunilor sarace, chiar daca a fost depasita jumatatea perioadei de sapte ani, 2007-2013.

In cazul Romaniei, potrivit Financial Times, din fondurile structurale in valoare de 19 miliarde de euro alocate in 2007 pana acum au fost cheltuita efectiv suma de 239 milioane de euro, care a fost rambursata de Comisia Europeana.

Romania va beneficia de fonduri structurale de doua ori mai mari decat contributia sa la bugetul general in perioada 2007-2013.

Ancheta realizata de jurnalistii americani critica, de asemenea, birocratia si lipsa de control a Fondurilor structurale si a Fondurilor de coeziune, cele doua instrumente financiare ale Comisiei Europene pentru gestionarea acestor fonduri de ajutor.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Financial Times fonduri europene, #Romania cheltui fonduri europene , #fonduri europene structurale