Dragnea spune povesti pescaresti? Nu e crestere de 899% la fondurile europene, e scadere!

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 18:56
18597 citiri
Dragnea spune povesti pescaresti? Nu e crestere de 899% la fondurile europene, e scadere!
Foto: Antena 3

In Romania nu au intrat mai multi bani din fondurile europene comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Nici nu poate fi vorba despre o crestere de 899%, asa cum sustine Liviu Dragnea, spune un fost consilier al lui Dacian Ciolos, Ionel Danca.

Liderul PSD a facut joi bilantul celor 100 de zile de guvernare si, printre plusurile scoase in evidenta, a mentionat ca ar fi intrat in Romania 2.977 milioane de lei din fondurile europene, ceea ce ar insemna o crestere cu 899% fata de aceeasi perioada a anului 2016.

A mentionat ca, in trimestrul I al anului 2017, am avut 2.977 milioane de lei din fondurile europene, comparativ cu 298 milioane de lei, in aceeasi perioada din 2016. "Ceea ce inseamna o crestere cu 899%. Este cea mai mare crestere. Vorbim de date, nu prognoze. Euro intrati in Romania. Plus 899% in 2017", a spus Liviu Dragnea, care a specificat ca "principalul merit e al agriculturii".

Intr-o postare pe Facebook, Ionel Danca arata ca e vorba despre un "artificiu pur pescaresc" si ca, in realitate, este vorba despre o reducere a fondurilor europene atrase. O reducere de 60%.

"Asta va face istorie! Dragnea s-a intors din Maldive cu povesti pescaresti de ingheata Oceanul Indian. Spune ca fondurile primite de la UE au crescut cu aproape 900% fata de primul trimestru din 2016!!! 900%!!!

Datele publicate de Finante pentru primele doua luni arata o scadere de 60%!! (...) Cred ca dl Dragnea a stat cam mult la soare. Si in tara ninge ca-n decembrie...", scrie Ionel Danca, prezentand si o situatie oficiala.

Foto: Facebook/Ionel Danca

Ulterior, a mai revenit cu o precizare: "Later edit: Daca se refera la subventiile din agricultura, e un artificiu pur pescaresc, pentru ca acestea nu sunt venituri reale la bugetul general consolidat. Ele doar tranziteaza buzunarul statului si pentru prima data au fost incluse in bugetul statului pentru a face astfel de raportari.

Iar daca se face comparatia cu platile din agricultura in 2016, trebuie spus ca la inceputul anului trecut softul pentru aceste plati nu era functional si tocmai datorita eforturilor de anul trecut era obligatoriu ca sumele pentru fermieri sa ajunga la ei la timp in acest an".

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#Dragnea crestere fonduri europene, #guvern Grindeanu fonduri europene, #Ionel Danca Dragnea fonduri europene, #subventii agricultura , #fonduri europene