Comisia Europeana a trimis Romaniei, joi, peste 454 de milioane de euro

Vineri, 29 Decembrie 2017, ora 18:15 9859 citiri
Foto: CC0 Creative Commons

Comisia Europeana a rambursat, joi, catre Romania peste 454 de milioane de euro. Suma reprezinta fondurile solicitate de tara noastra prin cererile de plata transmise de Autoritatile de Management aflate in coordonarea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.

Astfel, in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare, Romania a primit 338 de milioane de euro, iar din Fondul European de Dezvoltare Regionala, 101 milioane de euro. De asemenea, tara noastra a mai primit si inca 12 milioane de euro in cadrul Programului Operational Asistenta Tehnica. Pentru Programul Operational Capacitate Administrativa Comisia Europeana a rambursat inca 2,3 milioane de euro.

"Sumele intrate in tara sunt, de fapt, rezultatul muncii institutiilor si beneficiarilor implicati in procesul de implementare a investitiilor finantate din fonduri europene. Le multumesc colegilor mei pentru eforturile depuse in vederea recuperarii intarzierilor, astfel incat, iata, la sfarsit de an reusim sa aducem in tara inca o transa de bani europeni", a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene intr-un comunicat remis Ziare.com

Pe 18 decembrie 2018, comisarul european Corina Cretu declara la Bucuresti ca pana la finalul acestui an Romania va absorbi cel putin 4,3 miliarde euro, la care se vor adauga inca 488 de milioane de euro.

"Noi am platit deja 4,3 miliarde de euro pentru anul acesta si procesam acum ultimele facturi primite in valoare de 488 de milioane de euro. (...) Deja au intrat in economie 4,3 miliarde de euro, in Romania, din toate cele 6 fonduri, din august pana acum, din momentul in care s-au acreditat institutiile de management si control."

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com