Cati bani va primi Romania de la UE pentru securizarea granitelor

Joi, 13 Martie 2014, ora 18:12
2089 citiri
Cati bani va primi Romania de la UE pentru securizarea granitelor

Romania va primi fonduri europene in valoare de cel putin 61 milioane de euro pentru securizarea granitelor.

In total, UE va da statelor membre 2,6 miliarde de euro, in perioada 2014-2020, in acest scop, potrivit deciziei aprobate joi de catre Parlamentul European.

Mai mult, jumatate din aceasta suma va merge catre tarile are aplica "prevederile Schengen sub forma unei asistente financiare pentru programele lor nationale de securizare a frontierelor", informeaza Mediafax.

Romania, din nou Cenusareasa fondurilor europene - ce probleme intampina tara noastra

Partidul Popular European, din care face parte si PDL, a transmis ca Romania ar trebui sa primeasca cel putin 61 de milioane de euro din aceste fonduri.

"Trebuie sa crestem securitatea granitelor noastre externe. Conflictele si tensiunile din apropierea Uniunii fac din acest lucru un obiectiv esential. Am introdus criterii comune de evaluare a nivelului de securitate a frontierelor, o premiera in domeniu. Acestea vor permite armonizarea sistemelor si procedurilor la frontierele statelor membre.

In plus, criteriile comune de evaluare vor permite sa nu existe discrepante intre frontierele statelor membre si sa se elimine posibilitatea ca statele membre noi care au echipat frontierele pentru a fi acceptate in Spatiul Schengen sa depaseasca nivelul de securitate al vechilor state membre", a declarat europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu, raportor pe acest dosar, conform publicatiei citate.

Aceste fonduri ar trebui sa fie investite pentru combaterea mai eficienta a criminalitatii transfrontaliere si imigratiei ilegale.

Pe de alta parte, UE s-a angajat la actiuni coordonate si la realizarea unui mecanism de reactie rapida, pentru a face fata situatiilor de urgenta.

Decizia Parlamentului European are loc in contextul tensiunilor din Ucraina, unde rusofilii din Crimeea vor sa organizeze un referendum despre alipirea de Rusia, dupa ce forte armate de la Moscova au intrat in regiune la scurt timp dupa inlaturarea lui Viktor Ianukovici din functia de presedinte.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#Romania fonduri UE granite, #Romania fonduri UE frontiere, #Romania fonduri securizare frontiere, #fonduri UE securizare frontiere , #fonduri UE