Bilantul proiectului MOWE UP - activitati din ultimele 3 luni

Comunicat de presa
Joi, 02 August 2018, ora 13:12
14230 citiri

La 22 iulie a.c. au trecut 14 luni de la implementarea proiectului MOWE UP - Imbunatatirea mobilitatii lucratorilor si somerilor, finantat de INTERREG V-A Romania - Bulgaria.

Partener principal: Camera de Comert si Industrie - Dobrich

Parteneri: Institutul European de Turism Cultural EUREKA - Dobrich; Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura - Constanta

Оbiectivele principale ale proiectului:

  • sa sprijine forta de munca pentru a gasi locuri de munca transfrontaliere si pentru a imbunatati spiritul antreprenorial;
  • dezvoltarea si mentinerea web-platformei bilingve bulgaro - romana MOWEUP, ca sursa de dezvoltare a carierei si un instrument de auto-evaluare a cunostintelor, aptitudinilor si abilitatilor;
  • sa contribuie la crearea unei zone transfrontaliere integrate, in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca si mobilitatea fortei de munca;
  • de a transforma regiunea transfrontaliera intr-o regiune cu mai multe oportunitati de a trai, de a invata si de a lucra.

Partenerii proiectului au realizat urmatoarele activitati in ultimele trei luni:

A fost organizata o intalnire de lucru la Dobrich pentru a discuta activitatile si stadiul implementarii proiectului.

Principalul rezultat al proiectului - platforma-web bilingva bulgaro-romana MOWEUP www.moweup.eu, a fost prezentata in cadrul unui eveniment special, la 28 iunie 2018, in orasul Ruse si e deja accesibila utilizatorilor.

Platforma este bilingva, cu versiune desktop dar si mobila, pentru smartphone-uri, tablete si multe altele.

Platforma este un instrument inovator care va sprijini oamenii din regiunea transfrontaliera Romania - Bulgaria sa isi aleaga sau sa isi schimbe cariera profesionala cu ajutorul informatilor utile, materialelor si a filmelor video legate de ocuparea fortei de munca si mobilitate.

Prin intermediul instrumentelor on-line, utilizatorii inregistrati isi pot autoevalua personalitatea, cunostintele si abilitatile si isi pot evalua oportunitatile de dezvoltare a carierei.

Sunt incluse prezentari video ale celor mai solicitate zece profesii din regiunea transfrontaliera Romania-Bulgaria, printre care: specialist IT, bucatar sef, asistent medical, croitor, conducator auto; precum si consiliere video privind munca si ocuparea fortei de munca: pregatirea unui CV, pregatirea si prezentarea in timpul unui interviu pentru un loc de munca;

In sectiunea Biblioteca, se incarca regulat instrumente si informatii utile privind dezvoltarea carierei si mobilitatea fortei de munca, legaturile cu formarea si instruirea online oferite de membrii retelei MOWEUP (organizatii si institutii care au implementat proiecte in cadrul programelor Romania - Bulgaria 2007 - 2014, INTERREG V - A Romania - Bulgaria, sau altii).

Pana in prezent, aproximativ 45 de organizatii de pe ambele parti ale frontierei au manifestat interes pentru includerea in retea.

A fost initiata activitatea pentru crearea unei Strategii pentru durabilitatea platformei.

La sfarsitul lunii august 2018, se planifica lansarea unor mese rotunde si instruiri pilot in fiecare centru regional (8 in Bulgaria si 7 in Romania) - in total 30 de evenimente care sa prezinte platforma somerilor sau persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, precum si organizatilor care lucreaza la proiecte similare, promotori, parteneri economici si sociali.

Partile interesate pot urmari publicatiile mass-media sau pot contacta oriceare dintre partenerii proiectului pentru detalii despre un eveniment anume.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#MOWE UP proiect european , #proiecte fonduri