Berca: Atragerea de fonduri - o problema de siguranta nationala

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 19:01 1070 citiri
Foto: ziare-pe-net.ro

Atragerea fondurilor europene reprezinta o problema de siguranta nationala, iar Romania are nevoie de acesti bani "ca de aer", a declarat, miercuri, ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca.

"Si noi, la Ministerul Administatiei si Internelor, avem intarzieri, asa cum au si celelalte ministere. Situatia la noi este relativ mai buna, dar avem probleme serioase. Spunea domnul Orban de o reasezare a arhitecturii sociale in Europa si asa este. Criza va reaseza prioritatile.

Atragerea de fonduri este o problema de siguranta nationala si modul in care ne vom comporta, de acest mod va depinde viitorul Romaniei. 2012 nu va fi un an usor, Romania are nevoie ca de aer de acesti bani. Este foarte clar ca bugetul pe 2014 - 2020 va fi dur negociat, iar Romania trebuie sa fie acolo, la baza negocierii", a precizat ministrul Administratiei si Internelor la conferinta "Fondul Social European in contextul perspectivei financiare 2014-2020".

"Spuneam ca este o problema de siguranta nationala pentru ca Romania nu-si mai permite sa iasa din deficite bugetare. Raspunderile sunt mari, flexibilitatea trebuie sa fie cuvantul de ordine. 45 de zile este termenul stabilit pentru procesarea dosarelor si poate reusim sa procesam dosare in functie de cum vin, nu de alte interese", a subliniat Berca.

Ministrul a precizat ca nu sustine ideea acordarii sporului de 75% tuturor functionarilor care lucreaza cu fonduri europene, ci doar celor care isi fac treaba.

"Nu cred in procentul de 75% dat tuturor. Cred in procentul de 75% acordat celor care isi fac treaba. Este clar ca avem nevoie de mai multa implicare si de mai multi profesionisti", a spus Gabriel Berca, precizand ca a decis sa mai aduca 16 oameni la Ministerul Administratiei si Internelor care sa lucreze cu fonduri europene.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com