Bani de la Guvern pentru instanta suprema, cultivatorii de cartofi si Fondul de Mediu

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 20:53
1628 citiri
Bani de la Guvern pentru instanta suprema, cultivatorii de cartofi si Fondul de Mediu

Guvernul a aprobat, miercuri, o serie de suplimentari ale bugetelor, de acorduri de finantare, precum si de ajutoare de finantare, care vizeaza Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) sau producatorii agricoli.

Astfel, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului ICCJ, pe anul 2012, cu suma de 450 de mii de lei, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com

Banii au fost alocati din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului si vor fi utilizati pentru plata expertizelor dispuse de ICCJ in cursul proceselor penale, iar ICCJ va raspunde de modul de utilizare, in conformitate cu dispozitiile legale, a sumei alocate.

Masura a fost necesara intrucat, in prezent, in bugetul ICCJ pe anul 2012 nu sunt prevazute sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor judiciare pe care le implica efectuarea expertizelor dispuse in cursul procesului penal de catre Sectia penala a ICCJ si completele de cinci judecatori ale instantei supreme, se mai arata in comunicat.

Bani pentru Fondul de Mediu

Totodata, Guvernul a aprobat cofinantarea Programului de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu, pe perioada 2012-2014, adoptand, miercuri, o Hotarare pentru aprobarea Acordului de cofinantare dintre Ministerul Mediului si Padurilor si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare in Romania, in acest sens, valoarea cofinantarii pentru perioada mentionata fiind de 500.000 de dolari, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Potrivit Acordului, contributia, asigurata din bugetul Ministerului Mediului si Padurilor, pentru anul 2012, se ridica la 200.000 de dolari, pentru anul 2013 - 150.000 de dolari, iar pentru anul 2014 - 150.000 de dolari.

"Acest proiect continua o serie de granturi mici ale Fondului Global de Mediu, care au inceput sa fie acordate de la inceputul anilor '90 in Romania si care au deschis o serie intreaga de drumuri pe ceea ce inseamna protectia mediului. Este interesul Guvernului sa continue un proiect care a fost de succes in anii trecuti", a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Pentru perioada 2012-2014, prin Programul de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu, este acordat Romaniei un buget de 600.000 de dolari, cu conditia asigurarii unei co-finantari nationale la nivel de program, de 500.000 de dolari, mai apare in comunicat.

Ajutor pentru producatorii agricoli cu recoltele compromise

In plus, Guvernul a alocat miercuri fondurile necesare pentru plata ajutorului de stat care se acorda producatorilor de cartofi, ale caror culturi au fost afectate de organismele de carantina daunatoare culturii cartofului, pentru recolta anului 2010, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, la finalul sedintei de Guvern, conform unui comunicat remis Ziare.com.

In acest sens, Executivul a alocat suma de 7,457 milioane de lei, fonduri asigurate de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2012.

"Este un ajutor de stat promis mai demult care este astazi aprobat de Guvern", a declarat Dan Suciu.

Astfel, pentru culturile de cartof de samanta compromise, producatorii agricoli vor primi un ajutor intre 0,5 lei si 2,6 lei pe kilogram, iar pentru cartoful de consum vor primi ajutor de 1,5 lei pe kilogram, mai precizeaza comunicatul.

F.N.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#finantari Guvern, #Guvern fonduri ICCJ, #Guvern finantare Mediu, #Guvern ajutor producatori cartofi , #finantare
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Si nu apare nici o reactie vehementa di partea opozitiei pentru