Focuri de armă trase pe aeroportul din Chișinău. Două persoane au fost ucise. Făptașului i se interzisese intrarea în Republica Moldova VIDEO

Vineri, 30 Iunie 2023, ora 18:31
5889 citiri
Focuri de armă trase pe aeroportul din Chișinău. Două persoane au fost ucise. Făptașului i se interzisese intrarea în Republica Moldova VIDEO
Aeroportul din Chișinău FOTO / https://newsmaker.md

Mai multe focuri de armă au fost trase vineri, 30 iunie, la Aeroportul Internațional din Chișinău.

UPDATE 19.30 ️️Agresorul este un cetățean din Tadjikistan, în vârstă de 43 de ani.

„În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. O altă persoană – pasager – a fost rănită și se află în îngrijirea medicilor. Transmit sincere condoleanțe familiilor victimelor. Guvernul va interveni cu ajutorul necesar. Instituțiile statului au crescut nivelul de mobilizare pentru asigurarea securității și ordinii publice”, a declarat premierul Dorin Recean, arată newsmaker.md.

Maia Sandu transmite condoleanțe familiilor victimelor ucise pe aeroport.

”Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetăţean străin, ce a primit refuz de intrare în ţară de la autorităţile Republicii Moldova, a împuşcat mortal două persoane - un poliţist de frontieră şi un angajat din securitatea aeroportuară”, a scris, vineri Maia Sandu, pe Facebook, potrivit news.

UPDATE 18.53 Autoritățile anunță că atacatorul, care a fost reținut, primește îngrijiri medicale, după ce a fost rănit.

Acesta ar fi luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal două persoane, în timpul ce era însoțit sale în zona sterilă pentru a fi returnat în țara de origine. Cetățeanul primise refuz de a intra în Republica Moldova.

„La această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situației la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea și ordinea publică la aeroport”, anunță Guvernul.

Potrivit sursei citate, ”activitatea comercială și zborurile la acest moment au fost întrerupte”.

Știrea inițială

Autoritățile confirmă că sunt două victime în urma împușcăturilor la Aeroportul din Chișinău.

„Autoritățile confirmă două victime. Exact în acest moment Brigada de poliție cu destinație specială FULGER intervine la fața locului”, comunică MAI din Republica Moldova.

Cel care a tras focurile de armă a fost prins.

Personalul, dar și pasagerii, au fost evacuați din aerogară, arată newsmaker.md.

Ministerul de Interne anunță că focul a fost deschis de un cetățean străin, căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Forțele de intervenție se află la fața locului.

Incidentul a determinat reprogramarea unor zboruri spre Bologna, Milan, Erevan și Roma.

Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
#focuri de arma, #aeroport, #Chisinau , #Republica Moldova