Cazuri de ”flurona” în țara care se confruntă cu al șaselea val al pandemiei. Cât de periculoasă este infectarea simultană cu virusul gripal și Sars-Cov-2

Luni, 03 Ianuarie 2022, ora 17:49 6090 citiri
Capacitatea la ATI este ocupată în proporţie de peste 37% în Catalonia FOTO Pixabay

Autoritățile sanitare din Spania au anunțat luni, 3 ianuarie, primele cazuri de ”flurona”, respectiv infectarea simultană cu virusul gripal şi Sars-Cov-2. Acestea au fost confirmate în regiunea Catalonia.

Medicii au precizat că aceste cazuri sunt puține și, până în prezent, nu s-a observat o evoluţie mai severă decât infectarea doar cu coronavirus.

Deşi nu este o situaţie des întâlnită, într-o perioadă cu circulaţie virală intensă poate surveni coexistenţa a doi patogeni într-un organism, explică un medic spaniol, Gemma Craywinckel, precizând că deocamdată nu s-a observat ca aceste cazuri să fie mai grave decât infectarea doar cu Sars-Cov-2.

Preocupantă este în schimb posibilitatea saturării sistemului sanitar de înmulţirea cazurilor de COVID-19, care se traduce printr-o creştere constantă a internărilor, inclusiv la ATI, şi a deceselor, a subliniat Craywinckel.

Spania trece în prezent prin al şaselea val de COVID-19, mai virulent decât cele precedente şi alimentat de noua variantă Omicron a coronavirusului, înregistrând pe o perioadă de 14 zile (actualizată ultima dată joi) o rată de incidenţă de 1.775 de infectări la o sută de mii de locuitori. Capacitatea la ATI este ocupată în proporţie de 19% în țară şi peste 37% în regiunea Catalonia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News