Criza lui Putin de la Marea Neagră se adâncește: Prețioasa flotă rusă a primit multe lovituri VIDEO

Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 11:00
6886 citiri
Criza lui Putin de la Marea Neagră se adâncește: Prețioasa flotă rusă a primit multe lovituri VIDEO
Nava amiral a Rusiei Moskva a fost scufundată de Ucraina FOTO: Newsweek

Războiul declanșat de Vladimir Putin în urmă cu mai bine de 8 luni în Ucraina a însemnat pentru Rusia costuri masive de miliarde de euro pentru a-și susține ofensiva armată. Însă, în același timp și pierderile au fost enorme, iar criza de la Marea Neagră s-a adâncit și flota rusă s-a redus considerabil.

Comandamentul Operațional Sud al Ucrainei, o formațiune a Forțelor terestre care operează în partea de sud a țării, a comunicat, joi, într-o postare pe Facebook, că „vremea furtunoasă” a redus flota lui Putin de la Marea Neagră la doar șapte nave, potrivit Newsweek.

„În timp ce vremea furtunoasă se intensifică în Marea Neagră, flotila inamicului a fost redusă la șapte nave, inclusiv un transportator de rachete submarine”, a declarat Comandamentul Operațional Sud în evaluarea zilnică a războiului.

Putin se confruntă cu o mare problemă în rândul armatei sale: Fenomenul ce poate pierde războiul Rusiei

„Patru rachete de croazieră Kalibr sunt în așteptare. Dar este foarte probabil ca mai multe nave să fie dislocate în poziții de tragere”, anunță conducerea Forțelor armate din Ucraina.

Flota rusă de la Marea Neagră a suferit pierderi majore de la începutul războiului, care a început după ce președintele Vladimir Putin a invadat Ucraina în 24 februarie. În aprilie, Rusia a primit o lovitură uriașă când nava amiral a flotei, Moskva, s-a scufundat.

Crucișătorul s-a scufundat la câteva ore după ce Ucraina a susținut că a provocat pagube semnificative navei printr-o lovitură provocată de o rachetă. Rusia a negat afirmațiile, spunând că orice avarie adusă navei din epoca sovietică a fost cauzată de un incendiu la bord care a dus la detonarea unor muniții.

Xi Jinping nu vrea să-l urmeze pe Putin: China, schimbare față de războiul Rusiei din Ucraina

Însă mai târziu, Rusia a confirmat că nava amiral Moskva s-a scufundat. Cel puțin alte patru nave din flota rusă de la Marea Neagră au fost distruse, în timp ce, cea mai recentă navă amiral, amiralul Makarov, a fost atacată de Ucraina la sfârșitul lunii octombrie.

„Eficacitatea limitată în prezent a Flotei Mării Negre subminează strategia generală de invazie a Rusiei”, a anunțat ministerul Apărării al Marii Britanii. De asemenea, Rusia a dat vina pe Ucraina pentru un atac separat efectuat luna trecută asupra Sevastopolului, un oraș din Crimeea care găzduiește flota rusă de la Marea Neagră.

Ministerul rus al Apărării a declarat că nouă vehicule fără pilot ucrainene și șapte „drone maritime” au efectuat un „atac terorist” asupra navelor Flotei Mării Negre și a navelor civile care se aflau pe căile navigabile exterioare și interioare ale bazei sale din Sevastopol.

Putin se scufundă tot mai mult: Arma de temut a Rusiei devine inactivă
Putin se scufundă tot mai mult: Arma de temut a Rusiei devine inactivă
Probleme intense pentru Vladimir Putin, care arată slăbiciuni majore ale regimului său, atât pe frontul din Ucraina, cât și în gestionarea situației de securitate din Rusia, după atacurile...
Un expert britanic anunță decăderea liderului de la Kremlin: Putin pierde controlul în Rusia
Un expert britanic anunță decăderea liderului de la Kremlin: Putin pierde controlul în Rusia
Un expert britanic, care a scris cărți despre dictatura lui Adolf Hitler din Germania nazistă, a dezvăluit imaginea președintelui rus ca ”marele protector” al țării sale, mai mult decât...
#flota rusa, #flota rusa Marea Neagra, #flota rusa Sevastopol, #nave rusesti, #Putin razboi, #nava amiral, #nave Rusia NATO Marea Neagra , #Razboi Ucraina