Flossie a intrat în Cartea Recordurilor: câți ani are cea mai bătrână pisică din lume VIDEO

Vineri, 25 Noiembrie 2022, ora 08:38
3439 citiri
Flossie a intrat în Cartea Recordurilor: câți ani are cea mai bătrână pisică din lume VIDEO
Flossie are aproape 27 de ani

Pisica Flossie a primit, joi, recunoaşterea oficială din partea Guinness World Records.

Flossie, în vârstă de aproape 27 de ani – care este echivalentul felin al vârstei de 120 de ani umani, conform Guinness World Records – a fost încoronată cea mai bătrână pisică vie din lume, relatează CNN.

Pisica a primit, joi, recunoaşterea oficială din partea Guinness World Records, la vârsta record de 26 de ani şi 329 de zile, potrivit unui comunicat de presă. Deşi i-a slăbit vederea şi este surdă, se pare că este sănătoasă.

„Ştiam de la început că Flossie este o pisică specială, dar nu mi-am imaginat că îmi voi împărţi casa cu un deţinător al recordului mondial”, a spus proprietarul Vicki Green, care a adoptat-o ​​după ce animalul de companie în vârstă a fost predat în august unei organizaţii de caritate pentru pisici, Cats Protection, în luna august.

„Este atât de afectuoasă şi jucăuşă, mai ales dulce când îţi aminteşti câţi ani are”, a adăugat ea.

Flossie s-a aflat în mai multe case de când a trăit ca pisică fără stăpân în apropierea spitalului Merseyside din Liverpool, nord-vestul Angliei, în primele câteva luni de viaţă, în 1995.

A fost adoptată de un angajat al spitalului, alături de care a locuit 10 ani înainte de a muri proprietarul. Flossie a fost luată de sora defunctului ei proprietar. După 14 ani, al doilea proprietar a murit. Ea a fost apoi cu fiul celui de-al doilea proprietar timp de trei ani, înainte de a fi încredinţată voluntarilor de la Cats Protection.

Atunci a început să se răspândească vestea despre vârsta ei incredibilă şi a început călătoria pentru a-şi confirma recordul.

”Am fost uluiţi când am văzut că documentele veterinare ale lui Flossie au arătat că are 27 de ani”, a declarat Naomi Rosling, coordonatorul sucursalei organizaţiei de caritate.

Acum, proprietarii de pisici preferă să adopte o pisică mult mai tânără, animalele în vârstă îşi trăiesc adesea ultimele zile în adăposturi.

„Întotdeauna mi-am dorit să ofer pisicilor mai în vârstă o viaţă confortabilă”, a spus Green, care speră că povestea lui Flossie va încuraja potenţialii proprietari de pisici să ofere un refugiu pentru animalele mai în vârstă.

Cea mai bătrână pisică care a trăit vreodată, Crème Puff, a ajuns la vârsta de 38 de ani şi trei zile. A murit pe 6 august 2005.

Prima Doamnă a SUA a scris o carte pentru copii despre Willow, pisica de la Casa Albă. Volumul va apărea în vară
Prima Doamnă a SUA a scris o carte pentru copii despre Willow, pisica de la Casa Albă. Volumul va apărea în vară
Prima Doamnă Jill Biden a scris o poveste pentru copii despre Willow, pisica de la Casa Albă, volum care va fi publicat în iunie. "Willow, the White House cat" va fi lansată cu câteva...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#flossie, #cea mai batrana pisica, #pisica , #stiri magazin